Google ve Uber, patent hırsızlığı davasında karşı karşıya gelecek
"Patent hırsızlığı" krizi yaşayan teknoloji devleri Google ve Uber, bugün ilk kez mahkemede karşı karşıya gelecek. Google, Uber’in sürücüsüz otomobil teknolojini kendisinden çaldığı iddiasıyla şubat ayında dava açmıştı.

Silikon Vadisi’ni sarsan patent krizi ile ilgili San Francisco’da bugün görülecek davanın ilk duruşmasında, Yargıç William Alsup’un Uber'in Google'dan bazı önemli sırları çaldığı suçlamasıyla ilgili soruşturma talimatı vermesi bekleniyor.
Google'nın ana şirketi Alphabet’in sürücüsüz otomobil projesi Waymo, şubat ayında kendisine ait ticari bilgileri ve teknolojik tasarımları çalmakla suçladığı Uber'e dava açmıştı. Eski Waymo yöneticisi Anthony Levandowski'nin şirketten ayrılıp Uber'e geçmeden önce 14 binden fazla belgeyi indirdiği ve bunları beraberinde götürdüğü iddia ediliyor.

Anthony Levandowski, Google'dan ayrıldıktan sonra Otto adında bir şirket kurmuştu. Sadece yedi ay sonra Uber Otto'yu 700 milyon dolar karşılığında satın almıştı.
Eğer Google Uber’in sırlarını çaldığını kanıtlarsa, mahkeme Uber'in sürücüsüz araç üretmesini yasaklayabilir. Suçlamaları reddeden Uber ise, mahkemenin sürücüsüz araç üretimini durdurmasının şirkete büyük darbe vuracağını söylüyor.

Devir Patent Tescil Ofisi.
#patenthaber #markatescili #patent #patenttescili #tasarımtescili #devirpatent

Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, 'Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması’ başvurularının başladığını duyurdu. Asan, 2021 yılının ilk 6 ayında kuruma yapılan fikri mülkiyet başvurularının da arttığını bildirdi.Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması başvurularının başladığını açıkladı. Prof. Dr. Asan, yarışmanın hedef kitlesinin ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim gören üniversite öğrencileri olduğunu söyledi. Prof. Dr. Asan, bu yarışmayla öğrencilerin öncelikle patent konusunda farkındalıklarını artırmayı; bunun yanında da patent araştırması ve patent başvurusu yapma konularında bilgi ve tecrübe kazanmalarını sağlamayı amaçladıklarını kaydetti. Asan, 2017’de düzenledikleri ilk yarışmaya 101 farklı üniversiteden 518, 2019 yılındaki 2’nci Patent
Devamı »

bloglar

Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Orta öğretimde patent atağı
Patent başvuruları geçen yıla göre yüzde 16 arttış gösterdi
Türkiye uluslararası patent başvuruları artış oranında dünya birincisi oldu
Koronavirüse karşı patent başvuruları
Yapay zeka patent alamadı
Devir Patent Tescil Ofisi Data Center Expo Eurasia Fuarına Katılıyor
Yaratıcı fikirleri teşvik eden belge: Patent
Devir Patent