Yurtdışı Tescil » Yurtdışı Marka İzleme

Biz Sizi Arayalım

Yurtdışı marka izleme

Dünya genelinde yapılan Yurtdışı Marka İzleme hizmeti sayesinde, faaliyet gösterdiğiniz ülkelerde haklarınızı ihlal etmek isteyen kötü niyetli şahıslar anında tespit edilerek maddi ve manevi zararlar yaşanmadan marka tesciliniz için bir koruma kalkanı oluşturulmaktadır.

Marka izleme hizmeti yurtiçinde olduğu gibi yurtdışında da markanızın taklitlerinden dolayı uğrayabileceği zararları önlemede hayati öneme sahiptir. Özellikle benzer markalar açısından izleme sisteminin bulunmadığı ülkelerde, yani benzer ve birebir benzer markaların inceleme esnasında reddedilmeyip doğrudan yayına çıkartıldığı ülkelerde marka izleme hizmeti marka haklarınızın korunması için gereklidir.

Devir Patent olarak, en değerli varlığınız olan markanızı yurtdışında da korumak için Marka İzleme konusunda uzmanlaşmış şirketlerle çözüm ortağı şeklinde çalışmaktayız. Yurtdışı çözüm ortağımız olan marka izleme uzmanları, markaların yayınlandığı bültenleri sürekli denetleyerek, aynı ya da benzer marka başvurularını tespit etmekte ve Devir Patent olarak bize bildirim yapmaktadır. Biz de gelen raporları değerlendirerek, müşterilerimize yönlendirmekte, gerektiği durumlarda aynı ülkedeki vekiller aracılığıyla itirazda bulunarak, benzer markayı iptal ettirme hakkını müvekkillerimize sunmaktayız.

Marka İzleme hizmeti sayesinde marka başvurularında görülen taklit ve benzerliklere itiraz ederek, yurt dışı pazarlarda Türk ihraç ürünlerine karşı haksız rekabetin önüne geçilebilmekteyiz. Bu yöntemle vaktinde itiraz edilmediği için tescil edilen benzer veya taklit markaların iptaline yönelik yıllar sürecek, yüksek maliyetli dava süreçlerini de daha başından önlemek mümkün olacaktır.

 

Yurtdışı Marka İzleme Hizmeti kapsamında çözüm ortağı olarak çalışmış olduğumuz firmanın çalışma sistemi olarak, dünya 4 ana bölüme ayrılmıştır.

- Avrupa,

- Asya & Avustralya,

- Afriak & Ortadoğu,

- Amerika & Kanada.

Bu ayrım çerçevesinde Marka İzleme Hizmeti istenirse tüm bölgelerde, istenirse belli bölgelerde veya belli ülkelerde verilmektedir.

 

Yurtdışı Marka İzleme Hizmetinin Avantajları

- En önemli avantajı markanızı taklit etmek isteyen kötü niyetli 3. şahısların önüne geçilmiş olacaktır.

- İzleme hizmeti kapsamında olmayan markaların taklit edilmesi sonucunda izlenecek yol iptal davası olup, sadece bir marka için iptal davası açmanın maliyeti minimum 5.000 Amerikan Dolarından başlamaktadır. Marka İzleme Hizmeti kapsamında tescilli markanız, tüm dünyada bir marka için iptal davası bedelinin 1/5 inden daha az bedelle 1 yıl boyunca izlenmektedir.

- Marka İzleme Hizmeti kapsamında tespit edilen markalara karşı edilen itirazlar ortalama 6 ay içerisinde sonuçlanmaktadır. İzleme yapılmayan markalar için taklit bir markanın tescil edilmesi sonucu açılacak bir marka iptal davası ise en az 3 yıl sürmektedir.

 

Yurtdışı Marka İzleme Hizmeti Detayları

- Firma İzleme: Bu hizmet kapsamında, takip etmek istediğiniz rakiplerinizin ya da partnerlerinizin dünya genelinde tescilini almak istedikleri markaların raporu aylık olarak sunulmaktadır.

- Marka İzleme: Bu hizmet kapsamında, marka ya da markalarınız dünya genelinde izlenerek, izleme sonucu aylık olarak raporlanmaktadır.

- Web Sitesi İzleme: Yurtdışında tescil edilen markanız için internet üzerinde oluşan tehlikeler bu hizmet kapsamında aylık olarak raporlanmaktadır.

- Alanadı İzleme: Sahip olduğunuz alanadlarına karşı oluşturulabilecek tehditler bu hizmet kapsamında aylık olarak raporlanmaktadır.

 

Markanızı global pazarda izlemek için uzmanlarımızla görüşebilirsiniz.

 

Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, 'Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması’ başvurularının başladığını duyurdu. Asan, 2021 yılının ilk 6 ayında kuruma yapılan fikri mülkiyet başvurularının da arttığını bildirdi.Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması başvurularının başladığını açıkladı. Prof. Dr. Asan, yarışmanın hedef kitlesinin ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim gören üniversite öğrencileri olduğunu söyledi. Prof. Dr. Asan, bu yarışmayla öğrencilerin öncelikle patent konusunda farkındalıklarını artırmayı; bunun yanında da patent araştırması ve patent başvurusu yapma konularında bilgi ve tecrübe kazanmalarını sağlamayı amaçladıklarını kaydetti. Asan, 2017’de düzenledikleri ilk yarışmaya 101 farklı üniversiteden 518, 2019 yılındaki 2’nci Patent
Devamı »

bloglar

Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Orta öğretimde patent atağı
Patent başvuruları geçen yıla göre yüzde 16 arttış gösterdi
Türkiye uluslararası patent başvuruları artış oranında dünya birincisi oldu
Koronavirüse karşı patent başvuruları
Yapay zeka patent alamadı
Devir Patent Tescil Ofisi Data Center Expo Eurasia Fuarına Katılıyor
Yaratıcı fikirleri teşvik eden belge: Patent
Devir Patent