Marka Tescil » Ses Markası

Biz Sizi Arayalım

Ses Markası Tescili

Ses Markaları, belirli bir işletmenin mal veya hizmetini çağrıştıran sesli işaretlerdir. Herhangi bir radyo veya televizyon programının başladığını veya bittiğini belirten jingle müzikleri veya bir işletmenin malını anımsatmak için kullanılan melodi ses markasına örnek gösterilebilir.

 

 

Detaylar

Ses Markası tescilinde, marka olarak kullanılan melodinin notaları tescil edilmektedir. Sesler herhangi bir nesneden ya da canlıdan kaynaklanan bir ses olabileceği gibi belirli bir teknik kullanmak suretiyle yapay olarak da oluşturulabilir. 

 

Burada dikkat edilmesi gereken nokta; sesin mutlaka notalarla yazılabiliyor olmasıdır.

 

Örneğin; MGM film şirketinin filmlerin başındaki sonogram şeklindeki aslan kükremesini tescil ettirmek istemiş ancak ayırt edici niteliği olmasına karşın notalarla ifadesi olmadığı için bu başvuru reddedilmiştir.

Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, 'Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması’ başvurularının başladığını duyurdu. Asan, 2021 yılının ilk 6 ayında kuruma yapılan fikri mülkiyet başvurularının da arttığını bildirdi.Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması başvurularının başladığını açıkladı. Prof. Dr. Asan, yarışmanın hedef kitlesinin ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim gören üniversite öğrencileri olduğunu söyledi. Prof. Dr. Asan, bu yarışmayla öğrencilerin öncelikle patent konusunda farkındalıklarını artırmayı; bunun yanında da patent araştırması ve patent başvurusu yapma konularında bilgi ve tecrübe kazanmalarını sağlamayı amaçladıklarını kaydetti. Asan, 2017’de düzenledikleri ilk yarışmaya 101 farklı üniversiteden 518, 2019 yılındaki 2’nci Patent
Devamı »

bloglar

Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Orta öğretimde patent atağı
Patent başvuruları geçen yıla göre yüzde 16 arttış gösterdi
Türkiye uluslararası patent başvuruları artış oranında dünya birincisi oldu
Koronavirüse karşı patent başvuruları
Yapay zeka patent alamadı
Devir Patent Tescil Ofisi Data Center Expo Eurasia Fuarına Katılıyor
Yaratıcı fikirleri teşvik eden belge: Patent
Devir Patent