Yurtdışı Tescil » Yurtdışı Marka Araştırma

Biz Sizi Arayalım

YURTDIŞI MARKA ATAŞTIRMA

 

Marka araştırma hizmeti, ihracatçı Türk firmalarına yeni pazarlara girmeden önce yatırım yapacakları bölgeleri tanıma ve marka ihlallerine karşı ileride karşılaşabilecekleri sorunlara karşı önceden tedbir alma imkânı sunmaktadır. Bu nedenle, yurtiçi marka başvurularında marka araştırmasını tavsiye ettiğimiz gibi, yurtdışı marka araştırmasını da tavsiye ediyoruz.

Yurtdışında uzman çözüm ortakları ile çalışmakta olan Efor Patent, müvekkillerinin yurt dışı marka tescil işlemlerine başlamadan önce marka araştırma hizmetlerinden faydalanmalarını ve böylelikle etkin ve özgün pazarlara kavuşmalarını istemekte ve her zaman en kaliteli hizmeti sunmayı garanti etmektedir.

Yurtdışı Marka Araştırma Önemi ve Amacı

Marka tescil müracaatı işlemlerine başlamadan önce, yapılacak marka ön araştırma sayesinde firmaların tescili mümkün olmayan markalar için gereksiz yatırımları önlenmiş olacaktır.

Marka ön araştırma sonucunda, markanın ilgili ülkede veya bölgede tescilli olup olmadığı görülecek ve markanın hangi ülkelerde tescil edilemeyeceği tespit edilecektir. Markanızın yurtdışında da araştırılmasını istiyorsanız lütfen danışman veya vekillerimizi arayınız.

Yurtdışı Marka Araştırma Çeşitleri

1. Ülkesel Marka Araştırma

Avantajları

– Daha ayrıntılı ve daha güncel bir araştırma raporu

- Daha kesin sonuç ve çalşmış olduğumuz uzman çözüm ortağının yorumu

 Dezavantajları

- Araştırma raporunun uzun sürede gelmesi (en erken 10 gün)

- Birden fazla ülkede yapılması durumunda daha pahalı olması

- Vekil ile çalışılma zorunluluğu

 

2. Bölgesel Marka Araştırma

Yurtdışında Bölgesel Araştırma Hizmeti kapsamında çözüm ortağı olarak çalışmış olduğumuz firmanın çalışma sistemi olarak, dünya 4 ana bölüme ayrılmıştır.

- Avrupa,

- Asya & Avustralya,

- Afriak & Ortadoğu,

- Amerika & Kanada.

 

Avantajları

- Daha düşük maliyet

- Aynı anda birden fazla ülkede araştırma yapılabilmesi

- Araştırma raporunun ülke sayısından bağımsız olarak kısa sürede gelmesi (1-3 gün)

   Dezavantajları

- Araştırmada tespit edilen markaların tescil edildiği sınıftaki emtia detaylarının verilmemesi

- Araştırmada tespit edilen markaların son durumları hakkında bilgi verilmemesi

 

ÜLKESEL / BÖLGESEL MARKA ÖN ARAŞTIRMASI

 

 

AVANTAJLARI

Ülkesel araştırmada daha ayrıntılı ve daha güncel bir araştırma raporu gelir.

Ülkesel araştırma bölgesel araştırmaya göre daha pahalıdır ve araştırma raporu daha geç sürede gelir.Bölgesel araştırmada aynı anda birden fazla ülkede araştırma yapılabilir.Bölgesel araştırma birebir ve yakın benzer markalar için ve sınıf bazında yapılır.Ülkesel araştırma raporunda benzer markalar da yer aldığı için daha kesin sonuç alınır ve vekil araştırma sonucuna dair yorumunu da ekler.Bölgesel araştırmada tespit edilen tescilli markanın son durumu ve sahibi hakkında ayrıntılı bilgi yer almaz.

 

Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, 'Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması’ başvurularının başladığını duyurdu. Asan, 2021 yılının ilk 6 ayında kuruma yapılan fikri mülkiyet başvurularının da arttığını bildirdi.Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması başvurularının başladığını açıkladı. Prof. Dr. Asan, yarışmanın hedef kitlesinin ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim gören üniversite öğrencileri olduğunu söyledi. Prof. Dr. Asan, bu yarışmayla öğrencilerin öncelikle patent konusunda farkındalıklarını artırmayı; bunun yanında da patent araştırması ve patent başvurusu yapma konularında bilgi ve tecrübe kazanmalarını sağlamayı amaçladıklarını kaydetti. Asan, 2017’de düzenledikleri ilk yarışmaya 101 farklı üniversiteden 518, 2019 yılındaki 2’nci Patent
Devamı »

bloglar

Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Orta öğretimde patent atağı
Patent başvuruları geçen yıla göre yüzde 16 arttış gösterdi
Türkiye uluslararası patent başvuruları artış oranında dünya birincisi oldu
Koronavirüse karşı patent başvuruları
Yapay zeka patent alamadı
Devir Patent Tescil Ofisi Data Center Expo Eurasia Fuarına Katılıyor
Yaratıcı fikirleri teşvik eden belge: Patent
Devir Patent