Amazon'dan tehlikeyi fark eden patentli kulaklık
İnternet devinin geliştirdiği yeni kulaklıkta, bugüne kadar hiçbir kulaklıkta görmediğimiz, çok önemli bir özellik bulunacak!

Bisiklete binerken veya koşuya çıktığınızda kulaklıkla müzik dinliyorsunuzdur. Özellikle dış ortamlarda bunun ne kadar tehlikeli olduğu açık, değil mi? Her an önünüze bir otomobil çıkabilir veya kendinizi daha kötü bir durum içinde bulabilir, kaza geçirebilirsiniz. Bunun farkında olanlar çareyi müziğin sesini kısmakta buluyor olabilirler elbette ancak tam olarak bu da çözüm sayılmaz. Zira müziğin ritmine ve koşu veya bisikletin temposuna kapıldığınızda çevrenizdeki tehlikeyi fark etmeniz için geç kalabilirsiniz. Amazon bu gibi durumlar için yeni bir patent almış durumda. Bir kulaklık hakkında bilgiler içeren bu patente göre, Amazon kulaklıklar kulağınızdayken çevrenizi dinleyecek ve tehlike anında sizi uyaracak.

Gürültü engelleyici özelliğe sahip olması planlanan bu kulaklıkta, mikrofonlar her an dışarıyı dinleyecek. Eğer çevrenizde bir acil durum sireni, bir otomobil kornası duyulursa veya benzeri durumlarda kulaklık sesi keserek dışarıdaki sesi size verecek ve çevrenizde olup biteni size duyuracak. Buna ilave olarak birinin sizin adınızı seslenmesi gibi senaryoların da kulaklık için mümkün olacağı patentte belirtilmiş.

Amazon, bu hamlesiyle aslında donanım alanında ne kadar istekli olduğunu da gösteriyor. Amazon Fire TV, Amazon Kindle, Amazon Echo gibi cihazlarıyla da anılan şirket, gürültü engelleyicili ve acil durum senaryolu bahsi geçen kulaklığı da yaptığında, dikkatleri üzerine daha fazla çekebilir.

Devir Patent Tescil Ofisi. 
#patent #markatescili #devirpatent
Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, 'Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması’ başvurularının başladığını duyurdu. Asan, 2021 yılının ilk 6 ayında kuruma yapılan fikri mülkiyet başvurularının da arttığını bildirdi.Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması başvurularının başladığını açıkladı. Prof. Dr. Asan, yarışmanın hedef kitlesinin ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim gören üniversite öğrencileri olduğunu söyledi. Prof. Dr. Asan, bu yarışmayla öğrencilerin öncelikle patent konusunda farkındalıklarını artırmayı; bunun yanında da patent araştırması ve patent başvurusu yapma konularında bilgi ve tecrübe kazanmalarını sağlamayı amaçladıklarını kaydetti. Asan, 2017’de düzenledikleri ilk yarışmaya 101 farklı üniversiteden 518, 2019 yılındaki 2’nci Patent
Devamı »

bloglar

Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Orta öğretimde patent atağı
Patent başvuruları geçen yıla göre yüzde 16 arttış gösterdi
Türkiye uluslararası patent başvuruları artış oranında dünya birincisi oldu
Koronavirüse karşı patent başvuruları
Yapay zeka patent alamadı
Devir Patent Tescil Ofisi Data Center Expo Eurasia Fuarına Katılıyor
Yaratıcı fikirleri teşvik eden belge: Patent
Devir Patent