Apple Hakkında Bilinmeyenler

Tüketici elektroniği, bilgisayar yazılımı ve kişisel bilgisayar tasarlayan Apple, 1976 yılında kurulmuş ve günümüze kadar gelmiştir.Ürettiği elektronik cihazlar sayesinde popüler olanApple şirketi insanlar tarafından en çok merak edilen bir şirket olarak gizemini koruyor.Bu nedenledir ki şirketin kurucusu olan Steve Jobs‘un sinema filmi çekilmişti.

Dünyanın en çok bilinen bilgisayar şirketi Apple’nin günümüzde yakalamış olduğu başarı hiç şüphesiz herkesi etkilemiştir.Piyasaya sürdüğü akıllı cihazlar ile gündemde kalmayı da başaran firmanın hala birçok kişi tarafındanbilinmeyen özellikleri bulunmaktadır.En başta şirketin ismini verdiği ve logosunda bulunan elmanın ne ifade ettiği bilinmemektedir.Öylesine konulmuş bir logo olduğu söylenemez tabi ki de.

Sadece ürettiği teknolojik ürünlerle değil bu ürünler sayesinde sızdırılan bilgiler ve farklı şirketlerle olan çatışmalardan dolayı yaptığı açıklamalarla da adından söz ettiren bir firmaolmuştur Apple.Dünyanın en çok kazanan firmasının hakkında bilinmeyen ilginç gerçekleriyazımızda okuduğunuzda çok şaşıracaksınız.Şimdi o bilgilere geçelim.

 

Apple Logosunun Anlamı:

Bilindiği üzere Apple’nin logosunda ısırılmış elma bulunmaktadır.Logonun neden ısırılmış elma olduğu konusunda iki tane fikir ortaya atılmıştır.İlki Steve Jobs’un Adem ile Havva hikayesinde geçen elmanın göz önüne aldığıdır.İkincisi ise ilk bilgisayarların üretiminde çalışmakta olan Alan Turing’in intihar etmek için bir elmayı zehirleyerek aldığı bir ısırık sonrası ölmesinden söylenmektedir.

Apple’nin İlk Logosu:

Apple’nin ilk logosu ünlü fizikçi Isaac Newton’ın kafasına düştüğü elma sayesinde yerçekimi kanunlarını elde ettiği anı resmetmektedir.Logoda ünlü fizikçi ağacın altında oturuyor ve elma kafasına düşmek üzeredir.Bu logo Apple kurucularından Ronald Wayne’e aittir.

Apple’i Kurmak İçin Satılanlar:

İlk “Apple I” bilgisayarında kullanacakları parçaları alabilmek için, Steve Jobs, Volkswagen minibüsünü ve eski bir HP çalışanı olan Steve Wozniak ise Hawlett-Packard 65 marka bilimsel hesap makinesini satmışlardır. Bir hesap makinesinin sermaye elde edebilmek için satılması şaşırtıcı gelebilir ancak 1976 yılında bilimsel hesap makineleri günümüzün dizüstü bilgisayarları gibiydi.

İlk Apple’nin Fiyatı:

Apple ürünleri her zaman yüksek bir fiyat etiketine sahip olmuştur. Enflasyon farkını hesaba katarsak, “Apple I” bilgisayarın satış fiyatı günümüzdeki en pahalı Apple bilgisayarlarıyla baş edebilecek bir etikete sahipti ve 17 inç ekrana sahip bir MacBook Air’den pahalıydı. ”Apple I” 666,66 dolar gibi imalı gelebilecek bir fiyat etiketiyle piyasaya sürülmüştü.

Macintosh Nedir?

Apple’nin kullandığı işletim sistemi “Macintosh”  bir elma türüdür.Apple çalışanlarından Jef Raskin’in en sevdiği elma cinsidir.

iPod İsminin Anlamı:

Steve Jobs, ürün için bir slogan bulmuş ve cihazı “bin şarkı cebinizde” sloganıyla lanse etmeyi planlıyordu, ancak uygun bir isim konusunda karar verememişti. iPod markası, bu yeni cihaza kullanıcı dostu bir isim bulmak amacıyla Steve Jobs tarafından toplanan bir ekibin parçası olan, reklam yazarı Vinnie Chieco tarafından yaratıldı. Chieco, 2006 yılında bir dergiye verdiği reportajda; “Beyaz iPod’u görür görmez, “2001: Uzay Macerası” filmini düşündüm, geri kalanı sadece “iMac” deki gibi “i” önekini getirmekti” şeklinde konuştu.

John Appleseed Kimdir?

John Appleseed (elma tohumu) ismi, Apple tarihinde sık sık karşımıza çıktı ancak bugüne dek neden kullanıldığı konusunda hiçbir resmi açıklama yapılmadı. John Appleseed, 18. yüzyılda yaşayan Amerikalı yerleşimcilerdendi ve misyonerlik yapan bir çiftçiydi. İyi kalpli bir halk kahramanı ve elma tutkunu olarak bilinmektedir ve Apple şirketiyle tek görünen bağı da buradan gelmektedir. John Appleseed isminin ilk karşımıza çıktığı yerlerden birisi Leopard TextEdit program simgesiydi. Simgeyi büyüttüğünüzde John Appleseed imzalı bir mektubu görebiliyordunuz. İsmin karşımıza en bariz şekilde çıktığı yer ise bir iPhone reklamıydı.

Klasik Tişörtler:

Steve Jobs ve Apple’ın endüstriyel tasarım bölümünün başkan yardımcısı Jony Ive tüm Apple ürünlerinin tanıtımına her zaman aynı tişörtle çıktığı görülüyor.

Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, 'Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması’ başvurularının başladığını duyurdu. Asan, 2021 yılının ilk 6 ayında kuruma yapılan fikri mülkiyet başvurularının da arttığını bildirdi.Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması başvurularının başladığını açıkladı. Prof. Dr. Asan, yarışmanın hedef kitlesinin ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim gören üniversite öğrencileri olduğunu söyledi. Prof. Dr. Asan, bu yarışmayla öğrencilerin öncelikle patent konusunda farkındalıklarını artırmayı; bunun yanında da patent araştırması ve patent başvurusu yapma konularında bilgi ve tecrübe kazanmalarını sağlamayı amaçladıklarını kaydetti. Asan, 2017’de düzenledikleri ilk yarışmaya 101 farklı üniversiteden 518, 2019 yılındaki 2’nci Patent
Devamı »

bloglar

Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Orta öğretimde patent atağı
Patent başvuruları geçen yıla göre yüzde 16 arttış gösterdi
Türkiye uluslararası patent başvuruları artış oranında dünya birincisi oldu
Koronavirüse karşı patent başvuruları
Yapay zeka patent alamadı
Devir Patent Tescil Ofisi Data Center Expo Eurasia Fuarına Katılıyor
Yaratıcı fikirleri teşvik eden belge: Patent
Devir Patent