Apple Kayıp iPhone'ları Sahibine Getirmeyi Kolaylaştıracak Yeni bir Patent Aldı!
Kayıp iPhone akıllı telefonlar kaybolduğunda bulunmalarını kolaylaştırmak amacıyla yeni bir teknoloji geliştirilerek Apple tarafından patenti alındı.

Find My iPhone ya da iPhone'umu Bul özelliği telefonunuzu kaybettiğinizi fark ettiğinizde hem konumunu görmenizi hem de kilit ekranına bulan kişi için bir mesaj gönderebilmenizi sağlayan iyi bir uygulama. Ancak bu özellik telefonunuzu kaybettiğinizi fark etmediğiniz sürece malesef bir işe yaramıyor. 

Cihazınızı kaybettiğinizi henüz fark etmediğiniz durumda devreye giren bu patent işte şöyle: "Kayıp bir cihazı bulan dürüst bir insanın cihaz kilitliyse sahibine ulaşması neredeyse imkansız. Yeni buluşumuz sayesinde kullanıcının daha önce belirlediği bir kişi, cihaz kilitliyken dahi bulan kişi tarafından aranabilir olacak ve bu sayede cihazın bulunması mümkün hale gelecek. "

Açıklamada da belirtildiği üzere, kayıp bir cihazı bulan kişi, kilit ekranında önceden belirlenmiş kişiyi aramak için bir seçenek görecek. Bu işlem için herhangi bir şifre girişi veya cihazın kilidini açmak gerekmeyecek. 

Şuan için zaten bu özellik var diyeceksiniz ancak eski yöntemin bulunabilmesi, cihazı elinde tutan kişinin iPhone ile ilgili bilgiye sahip olmasını gerektiriyor. Eski yönteme göre acil kişilere ulaşmak için kilitli telefonda "Acil" butonuna dokunmak, ardından "Medikal Bilgiler" kısmına girip önceden belirlenmiş kişilere ulaşmak şeklinde bir prosedürün işlenmesi gerekiyordu. Yeni patent gördüğünüz üzere cihazlara ulaştığında bu basamakları oldukça basitleştirecek. 

Devir Patent Tescil Ofisi.
#patenthaber #markatescili #patent #patenttescili #tasarımtescili #devirpatent
Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, 'Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması’ başvurularının başladığını duyurdu. Asan, 2021 yılının ilk 6 ayında kuruma yapılan fikri mülkiyet başvurularının da arttığını bildirdi.Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması başvurularının başladığını açıkladı. Prof. Dr. Asan, yarışmanın hedef kitlesinin ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim gören üniversite öğrencileri olduğunu söyledi. Prof. Dr. Asan, bu yarışmayla öğrencilerin öncelikle patent konusunda farkındalıklarını artırmayı; bunun yanında da patent araştırması ve patent başvurusu yapma konularında bilgi ve tecrübe kazanmalarını sağlamayı amaçladıklarını kaydetti. Asan, 2017’de düzenledikleri ilk yarışmaya 101 farklı üniversiteden 518, 2019 yılındaki 2’nci Patent
Devamı »

bloglar

Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Orta öğretimde patent atağı
Patent başvuruları geçen yıla göre yüzde 16 arttış gösterdi
Türkiye uluslararası patent başvuruları artış oranında dünya birincisi oldu
Koronavirüse karşı patent başvuruları
Yapay zeka patent alamadı
Devir Patent Tescil Ofisi Data Center Expo Eurasia Fuarına Katılıyor
Yaratıcı fikirleri teşvik eden belge: Patent
Devir Patent