Apple Öyle Bir Patent Aldı ki!
Patent savaşlarında işler her geçen gün kızışırken Apple yeni nesil iPad için çok farklı bir patent alarak büyük bir şaşkınlık yarattı.

Patent savaşları, yıllardır firmalar arasında olan hukuksal bir mücadele. Firmalar ellerindeki patentleri kullanarak rakiplerine üstülük sağlama peşinde. En büyük patent savaşları ise Apple ve Samsung arasında yaşandı. Neyse ki 2 firma iPhone 7’de kullanılacak donanımlar (işlemci ve ekran olduğu söyleniyor) tarafında anlaşma yaptı da bu savaşlar sona erdi. Tabii şimdilik…

Apple yeni nesil iPad Pro için bir patent aldı. Bu patent aslında tam da tablet ile ilgili değil zira iPad aksesuarlarından birisi olan Akıllı Kılıf artık çok daha akıllı olacak.
Bu patente göre “gerçek olursa” kılıfın üzerine özel kalemi ile yazılan her şeyin iPad Pro’nun ekranına yansıdığını görüyoruz. Son dönemde bu ve buna benzer fikirlerin Kickstarter projeleri kapsamında piyasada olduğunu görüyorduk ama Apple onlardan çok daha farklı bir patent ve donanım ile bunu ortaya koyuyor.
Yeni kapakta ekstradan pil de bulunacağını görüyoruz. Yan tarafta aşağı doğru kısa yollar menüsü bırakılması ise bize Edge ekranlarını hatırlattı.
Apple‘ın yeni kapağında bir özellik daha bulunuyor. Ekranda bir şey izlemek için kapağı küçük üçgen haline getirdiğinizde arkada kalan kısımda dokunmatik bir alan oluşturuluyor ve buradan tableti kontrol etmeye başlayabiliyorsunuz. Videoyu durdur, duraklat ileri sar ses aç kapat gibi özelliklere kavuşan yeni nesil kılıfın büyük bir inovasyon yaratacağını söyleyebiliriz.

Devir Patent Tescil Ofisi. 
Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, 'Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması’ başvurularının başladığını duyurdu. Asan, 2021 yılının ilk 6 ayında kuruma yapılan fikri mülkiyet başvurularının da arttığını bildirdi.Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması başvurularının başladığını açıkladı. Prof. Dr. Asan, yarışmanın hedef kitlesinin ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim gören üniversite öğrencileri olduğunu söyledi. Prof. Dr. Asan, bu yarışmayla öğrencilerin öncelikle patent konusunda farkındalıklarını artırmayı; bunun yanında da patent araştırması ve patent başvurusu yapma konularında bilgi ve tecrübe kazanmalarını sağlamayı amaçladıklarını kaydetti. Asan, 2017’de düzenledikleri ilk yarışmaya 101 farklı üniversiteden 518, 2019 yılındaki 2’nci Patent
Devamı »

bloglar

Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Orta öğretimde patent atağı
Patent başvuruları geçen yıla göre yüzde 16 arttış gösterdi
Türkiye uluslararası patent başvuruları artış oranında dünya birincisi oldu
Koronavirüse karşı patent başvuruları
Yapay zeka patent alamadı
Devir Patent Tescil Ofisi Data Center Expo Eurasia Fuarına Katılıyor
Yaratıcı fikirleri teşvik eden belge: Patent
Devir Patent