Apple Patent Davasını Kaybetmesinin Ardından 24.9 Milyon Dolar Ödeyecek
Apple, bugün yaptığı bir açıklamayla aleyhine açılan patent davasını kaybettiğini söyledi. Dava, Siri ile alakalı olarak açılmış ve davayı açan şirket, Siri’nin patentinin kendisinde olduğunu iddia etmişti.

2012 yılında Dynamic Advances isimli bir teknoloji şirketi, Apple’ın kullanımda olan Siri uygulamasının Rensselaer Polytecnic Enstitüsü’nün patentlerini ihlal ettiğini iddia ederek dava açmıştı. Bahsi geçen patentleri Troy, New York’da bir üniversite ile birlikte gerçekleştirdikleri gizli araştırma sonucunda ulaştıkları bilgiler ardından aldıklarını söyleyen şirket, patent başvurusunu ise Siri’nin yayınlanmasından bir yıl önce yani 2007’de almıştı.

Dava sürecinin ardından Apple, ismi geçen iki kuruma 24.9 milyon dolar ödemeyi kabul etti. Ödenen miktarla birlikte Apple, önümüzdeki üç yıl boyunca aynı sebepten kendisine patent davasının açılmamasını ve Siri’yi kullanma hakkını kullanmayı da garantilemiş oldu. Davanın ardından elde edilen gelirler ise Resselaer Polytecnic ve Dynamic Advances arasında ikiye bölünecek. Üç yılın ardından nasıl bir anlaşma yapılacağına dair elimizde henüz herhangi bir bilgi bulunmuyor.
Devir Patent Tescil Ofisi.
Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, 'Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması’ başvurularının başladığını duyurdu. Asan, 2021 yılının ilk 6 ayında kuruma yapılan fikri mülkiyet başvurularının da arttığını bildirdi.Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması başvurularının başladığını açıkladı. Prof. Dr. Asan, yarışmanın hedef kitlesinin ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim gören üniversite öğrencileri olduğunu söyledi. Prof. Dr. Asan, bu yarışmayla öğrencilerin öncelikle patent konusunda farkındalıklarını artırmayı; bunun yanında da patent araştırması ve patent başvurusu yapma konularında bilgi ve tecrübe kazanmalarını sağlamayı amaçladıklarını kaydetti. Asan, 2017’de düzenledikleri ilk yarışmaya 101 farklı üniversiteden 518, 2019 yılındaki 2’nci Patent
Devamı »

bloglar

Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Orta öğretimde patent atağı
Patent başvuruları geçen yıla göre yüzde 16 arttış gösterdi
Türkiye uluslararası patent başvuruları artış oranında dünya birincisi oldu
Koronavirüse karşı patent başvuruları
Yapay zeka patent alamadı
Devir Patent Tescil Ofisi Data Center Expo Eurasia Fuarına Katılıyor
Yaratıcı fikirleri teşvik eden belge: Patent
Devir Patent