Apple Sihirli Panel Adı İçin Patent Mi Aldı?
Eylül ayında Apple’ın en çok gündeme geldiği konu akıllı telefonu oldu. Yeni seri akıllı telefonları iPhone 7 ile beraber kullanıcıların bir kez daha karşısına çıkan Apple, tüm bunlarla beraber akıllı telefonlarının hemen ardından yeni seri tabletleri ve yeni seri bilgisayarlarıyla da kullanıcıların karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Tabi tıpkı akıllı telefon serisinde olduğu gibi hem yeni tablet serilerinde hem de yeni bilgisayar serilerinde Apple’ın kullanıcılara birçok yenilik sunacağı da düşünülüyor.

İlk olarak MacBook bilgisayarın yeni serisinde kullanacağı yeni özellikler merak konusu olan Apple’ın bu seride en büyük değişikliğinin ise yeni ekran paneli olduğunu da belirtelim. İddialara göre Apple’ın yeni seri bilgisayarlarında klavye tasarımı baştan aşağı değişeceği belirtilmişti. Eski serilerden farklı olarak Apple’ın bu seride klavye bölümünde üst kısımda dokunmatik bir panel kullanacağı belirtilmişti. Kullanıcıların bu panel sayesinde uygulama kısa yollarına da doğrudan ulaşabilecekleri de belirtilmişti. OLED panel kullanılarak yapılacağı belirtilen yeni klavyelerin yeni nesil bilgisayarlar konusunda da bir ilke imza atacağı düşünülüyordu.

Fakat tüm bu iddialara rağmen Apple yeni klavyeleri için herhangi bir açıklama yapmadığı için söz konusu iddiaların gerçek olup olmadığı da netlik kazanmamıştı. Fakat son gelen bir haberle beraber yeni MacBook serisinde bahsedilen OLED ekranlı panelin kullanılacağı görüşü daha da artmaya başladı. Zira daha önce birçok ürünü için kendisine bağlı olan küçük işletmelerle isim hakkı patentleri alan Apple’ın söz konusu klavye sistemi için de benzer bir patent aldığı belirtildi.

Yapılan haberlere göre Apple “Sihirli panel” adının haklarını satın aldı. Bu haberle beraber yeni MacBook serisinde bahsedilen sihirli panelin kullanımının daha da netlik kazanmaya başladığını da söylemek mümkün. Tabi yine de Apple’ın ürün tanıtımı ya da konu hakkında yapacağı panel açıklamasını beklemek bir yorum yapmak yanlış olur.

Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, 'Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması’ başvurularının başladığını duyurdu. Asan, 2021 yılının ilk 6 ayında kuruma yapılan fikri mülkiyet başvurularının da arttığını bildirdi.Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması başvurularının başladığını açıkladı. Prof. Dr. Asan, yarışmanın hedef kitlesinin ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim gören üniversite öğrencileri olduğunu söyledi. Prof. Dr. Asan, bu yarışmayla öğrencilerin öncelikle patent konusunda farkındalıklarını artırmayı; bunun yanında da patent araştırması ve patent başvurusu yapma konularında bilgi ve tecrübe kazanmalarını sağlamayı amaçladıklarını kaydetti. Asan, 2017’de düzenledikleri ilk yarışmaya 101 farklı üniversiteden 518, 2019 yılındaki 2’nci Patent
Devamı »

bloglar

Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Orta öğretimde patent atağı
Patent başvuruları geçen yıla göre yüzde 16 arttış gösterdi
Türkiye uluslararası patent başvuruları artış oranında dünya birincisi oldu
Koronavirüse karşı patent başvuruları
Yapay zeka patent alamadı
Devir Patent Tescil Ofisi Data Center Expo Eurasia Fuarına Katılıyor
Yaratıcı fikirleri teşvik eden belge: Patent
Devir Patent