Apple Yeni iPhone İçin 2 Patent Başvurusu Yaptı

Cupertino merkezli teknoloji markası Apple, akıllı telefon modeli iPhone’da kullanmak üzere 2 yeni patent başvurusu yaptı. Özellikle su geçirmezlik alanında yeni bir sayfa açması beklenen patentlerin içeriği ve hangi cihazlarda uygulanabileceği haberimizde.

Geçtiğimiz günlerde ABD Uluslararası Patent Ofisi’ne başvuruda bulunan Apple, iPhone modellerinde uygulayacağı 2 özellik için kolları sıvadı. Başvuru detaylarında ortaya çıkan 9363589 başvuru numaralı sıvı rezistanslı hoparlör adı verilen sistem, iPhone’un sıvı geçirmez özelliğe sahip bir hoparlör bağlantısına sahip olmasını sağlıyor. Suya dayanıklı formda olan yapı, cihazın hoparlör bölümünü şemsiye benzeri bir yapı aracılığı ile sarıyor ve iPhone’un sıvı temasında yaşayacağı hasarı minimize etmeye çalışıyor. Ayrıca akustik düzende yeniden tasarlanan hoparlör sistemi, iPhone cihazlarının ses kalitesini arttırıyor.
Patent için başvurusunda bulunulan ikinci özellik ise kemik iletkenli kulaklık. Apple’ın geliştirdiği EarPods kulaklıklara entegre edilecek teknoloji, ortam gürültüsünü azaltmak ve ses kalitesini arttırmak adına ivmeölçer ve mikrofon sinyallerini birbirine karıştırıyor. Akselerometre eklenen kulaklık, insan bedenindeki vokal akor titreşimlerini tespit ederek daha güçlü bir ses çıkışı sağlayacak.
Henüz değerlendirme sürecinde olan başvurulara konu olan özelliklerin iPhone 7 ile beraber hayata geçmesi bekleniyor. Analistler özellikle sıvı rezistanslı hoparlör teknolojisinin yeni iPhone modellerinin su geçirmez özelliğe sahip olacağı konusunda somut bir işaret olduğunu belirtiyorlar.

Devir Patent Tescil Ofisi.
Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, 'Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması’ başvurularının başladığını duyurdu. Asan, 2021 yılının ilk 6 ayında kuruma yapılan fikri mülkiyet başvurularının da arttığını bildirdi.Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması başvurularının başladığını açıkladı. Prof. Dr. Asan, yarışmanın hedef kitlesinin ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim gören üniversite öğrencileri olduğunu söyledi. Prof. Dr. Asan, bu yarışmayla öğrencilerin öncelikle patent konusunda farkındalıklarını artırmayı; bunun yanında da patent araştırması ve patent başvurusu yapma konularında bilgi ve tecrübe kazanmalarını sağlamayı amaçladıklarını kaydetti. Asan, 2017’de düzenledikleri ilk yarışmaya 101 farklı üniversiteden 518, 2019 yılındaki 2’nci Patent
Devamı »

bloglar

Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Orta öğretimde patent atağı
Patent başvuruları geçen yıla göre yüzde 16 arttış gösterdi
Türkiye uluslararası patent başvuruları artış oranında dünya birincisi oldu
Koronavirüse karşı patent başvuruları
Yapay zeka patent alamadı
Devir Patent Tescil Ofisi Data Center Expo Eurasia Fuarına Katılıyor
Yaratıcı fikirleri teşvik eden belge: Patent
Devir Patent