Apple'a 10 Milyar Dolarlık Patent Davası Açıldı
Apple'ın başı, patent davalarından bir türlü kurtulmuyor. Bu sefer de Thomas S. Ross isimli bir adam, şirketin kendisine ait fikirleri izinsiz kullandığı iddiasıyla dava açtı. "Vallahi ben bununları daha önce düşünmüştüm" diyen Thomas Ross Apple'dan 10 milyar dolar talep ediyor.

Ross'un bu iddiası 1992 yılına kadar dayanıyor. 1992 yılında iPhone'a benzer bir aletin çizimlerini yaptığı söyleyen Ross, ilk iPod'tan bile önce olan bu çizimler için patent başvurusu da yaptığını; ancak 1995 yılından sonra patent için gerekli ödemeleri yapamadığı için patenti alamadığını iddia ediyor. Thomas S. Ross'un patent başvurusunda yazdıkları ise gerçekten haklı olabileceğini gösteriyor:

"Bu alet kitap, roman ve haber okumanızı sağlıyor, resimler gösteriyor, video sunumlar hatta filmler izleyebiliyorsunuz. Bütün bunlar ise arkadan ışıklandırmalı, düz bir dokunmatik ekran sayesinde oluyor. Daha ilerleyen günlerde ise aletin iletişim özelliği, telefon ya da modem gibi, olabilir. Çeşitli giriş çıkış notlarıyla birlikte kullanıcılar çeşitli notlar oluşturabilir, dahili ya da harici depolama alanlarında bunları saklayabilirler."
Küçük açıklamaya baktığımızda aslında Ross'un 1992 yılında günümüzde kullandığımız telefon ve tabletleri hayal edebildiğini görebiliyoruz. Ross'un açtığı davada Apple'dan 10 milyar dolar isteniyor ve bugüne kadar yapılmış tüm iPhone satışlarından yüzde 1.5'lik payın ihlal sebebiyle Ross'a devredilmesi isteniyor. Davanın sonucu Ross açısından mutlu biter mi bilmiyoruz; ancak biterse dünya yeni bir milyarder daha kazanacak. 

Devir Patent Tescil Ofisi.
Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, 'Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması’ başvurularının başladığını duyurdu. Asan, 2021 yılının ilk 6 ayında kuruma yapılan fikri mülkiyet başvurularının da arttığını bildirdi.Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması başvurularının başladığını açıkladı. Prof. Dr. Asan, yarışmanın hedef kitlesinin ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim gören üniversite öğrencileri olduğunu söyledi. Prof. Dr. Asan, bu yarışmayla öğrencilerin öncelikle patent konusunda farkındalıklarını artırmayı; bunun yanında da patent araştırması ve patent başvurusu yapma konularında bilgi ve tecrübe kazanmalarını sağlamayı amaçladıklarını kaydetti. Asan, 2017’de düzenledikleri ilk yarışmaya 101 farklı üniversiteden 518, 2019 yılındaki 2’nci Patent
Devamı »

bloglar

Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Orta öğretimde patent atağı
Patent başvuruları geçen yıla göre yüzde 16 arttış gösterdi
Türkiye uluslararası patent başvuruları artış oranında dünya birincisi oldu
Koronavirüse karşı patent başvuruları
Yapay zeka patent alamadı
Devir Patent Tescil Ofisi Data Center Expo Eurasia Fuarına Katılıyor
Yaratıcı fikirleri teşvik eden belge: Patent
Devir Patent