Apple patent davasını kaybetti
Apple ile VirnetX arasında süren patent davasında yeni bir gelişme yaşandı. Apple, FaceTime uygulamasında VirnetX şirketinin patentlerini kullandığı için şirkete 302 milyon dolar tazminat ödeyecek. VirnetX'in, iMessage uygulaması için de Apple'a dava açması bekleniyor.

ABD'li teknoloji devi Apple, başını patent davalarından bir türlü kurtaramıyor. Apple'a gerek Samsung, gerekse de diğer şirketler tarafından patent ihlali nedeniyle açılan çok sayıda dava dosyası var.
Bu davalardan bir tanesi de Apple ile VirnetX arasında geçiyordu. 2010 yılında başlayan dava VirnetX tarafından açılmıştı. Şirket, Apple'ın FaceTime uygulamasında kullanılan güvenlik parametrelerinin kendi patentli yazılımları olduğu gerekçesiyle Apple'a dava açtı.

Söz konusu davanın 3. duruşmasında Apple'ın 302.4 milyon dolar tazminat ödemesine karar verildi. Bir önceki duruşmada Apple'ın 625 milyon dolar ödemesine karar verilmişti. Fakat temyize giden Apple, bu kararı bozdurdu.
Tabii son duruşmadan 302.4 milyon tazminat kararının çıkmasıyla dava henüz nihayete ermedi. VirnetX'in davası ABD Temyiz Mahkemesi'nde de kazanması gerekiyor. Eğer burada da kazanırsa VirnetX sonunda istediği patent tazminatını almış olacak.
Diğer taraftan bu dava sonuçlansa bile, VirnetX ile Apple arasındaki patent davaları sona ermeyecek gibi görünüyor. Zira Reuters'a göre Apple, iMessage uygulamasının güvenlik parametrelerinde de yine ihlallerde bulundu ve VirnetX'in patentli yazılımlarını kullandı.

Devir Patent Haber 
www.devirpatent.com / Devir Patent Tescil Ofisi.

Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, 'Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması’ başvurularının başladığını duyurdu. Asan, 2021 yılının ilk 6 ayında kuruma yapılan fikri mülkiyet başvurularının da arttığını bildirdi.Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması başvurularının başladığını açıkladı. Prof. Dr. Asan, yarışmanın hedef kitlesinin ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim gören üniversite öğrencileri olduğunu söyledi. Prof. Dr. Asan, bu yarışmayla öğrencilerin öncelikle patent konusunda farkındalıklarını artırmayı; bunun yanında da patent araştırması ve patent başvurusu yapma konularında bilgi ve tecrübe kazanmalarını sağlamayı amaçladıklarını kaydetti. Asan, 2017’de düzenledikleri ilk yarışmaya 101 farklı üniversiteden 518, 2019 yılındaki 2’nci Patent
Devamı »

bloglar

Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Orta öğretimde patent atağı
Patent başvuruları geçen yıla göre yüzde 16 arttış gösterdi
Türkiye uluslararası patent başvuruları artış oranında dünya birincisi oldu
Koronavirüse karşı patent başvuruları
Yapay zeka patent alamadı
Devir Patent Tescil Ofisi Data Center Expo Eurasia Fuarına Katılıyor
Yaratıcı fikirleri teşvik eden belge: Patent
Devir Patent