Buluşçularımız Kore'den Altın, Gümüş ve Bronz Madalyalarla Döndü
16–19 Haziran 2016 tarihleri arasında Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı (WIPO) desteği ile Güney Kore’nin Seul kentinde gerçekleştirilen  2016 Kore Uluslararası Kadın Buluşçular Fuarında buluşçularımız, bir altın, bir gümüş, bir bronz madalya kazandılar.

Fuara “Evde beslenen kedi veya köpeklerin ayak ve tuvalet sonrası temizliği cihazı” buluşu ile katılan Yağmur SÜRMELİ & Yaprak SÜRMELİ Altın Madalya ve Kore Patent Ofisi Özel Ödülü,

“Anne sütündeki zararlı maddeleri uzaklaştıran filtre” buluşu ile katılan Prof. Dr. Tuğba TUNALI AKBAY Gümüş Madalya,

“Kozmetik alanında kullanılan hücre yenileyici su ve elde etme yöntemi” buluşu ile katılan Şebnem ÖZEN Bronz Madalya ile ödüllendirildi.

Fuarda tanıtılan buluşçularımızın buluşları şöyle: 

“Evde beslenen kedi veya köpeklerin ayak ve tuvalet sonrası temizliği cihazı” Bu buluş, evde beslenen kedi veya köpeklerin ayak ve tuvalet sonrası temizliği cihazıdır. Özelliği, dış gövde şarj ünitesi, motor, temiz su kabı, temiz su pompası, dolum tapası, temiz su borusu, dikey fırça, yatay fırça, iç gövde, pülverizasyon başlıkları, tuvalet sonrası temizliği aparatı, açma ve kapama düğmesi, şarjlı pil ünitesi, aktarım dişlisi, pülverizasyon çemberi ve pülverizasyon çemberindeki pülverizasyon başlıkları için temiz su borularından oluşmasıdır.

 “Anne sütündeki zararlı maddeleri uzaklaştıran filtre”      Bu buluş, anne sütüne geçen ve bebeğin sağlığını tehdit eden her türlü gıda katkı maddesi, tütün ve tütün ürünlerinden kaynaklanan zararlı kimyasallar, aflatoksinler, alkol, ilaçlar ve tarım ilaçları ile bunların yıkım ürünlerini süzebilen filtreler ile ilgilidir. Anne sağdığı sütünü spesifik filtreden geçirip bebek için zararlı maddelerin filtrede tutunmasını sağlayacaktır. Böylece istenmeyen zararlı madde sütten uzaklaştırmış olacak ve bebek sağlıklı beslenecektir. 

 “Kozmetik alanında kullanılan hücre yenileyici su ve elde etme yöntemi” Buluş, kozmetik sektörü ile ilgilidir. Tüm kozmetik ürünlerinde su yerine kullanılabilmektedir. Buluşun yenileyici karakteristiği dahil edildiği her formülün performansını en üst düzeye çıkarmaktadır. Buluş, doğası gereği distile su üzerine kurulu her türlü kozmetik üründe yer alabilmektedir. 

Devir Patent Tescil Ofisi.
Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, 'Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması’ başvurularının başladığını duyurdu. Asan, 2021 yılının ilk 6 ayında kuruma yapılan fikri mülkiyet başvurularının da arttığını bildirdi.Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması başvurularının başladığını açıkladı. Prof. Dr. Asan, yarışmanın hedef kitlesinin ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim gören üniversite öğrencileri olduğunu söyledi. Prof. Dr. Asan, bu yarışmayla öğrencilerin öncelikle patent konusunda farkındalıklarını artırmayı; bunun yanında da patent araştırması ve patent başvurusu yapma konularında bilgi ve tecrübe kazanmalarını sağlamayı amaçladıklarını kaydetti. Asan, 2017’de düzenledikleri ilk yarışmaya 101 farklı üniversiteden 518, 2019 yılındaki 2’nci Patent
Devamı »

bloglar

Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Orta öğretimde patent atağı
Patent başvuruları geçen yıla göre yüzde 16 arttış gösterdi
Türkiye uluslararası patent başvuruları artış oranında dünya birincisi oldu
Koronavirüse karşı patent başvuruları
Yapay zeka patent alamadı
Devir Patent Tescil Ofisi Data Center Expo Eurasia Fuarına Katılıyor
Yaratıcı fikirleri teşvik eden belge: Patent
Devir Patent