Dünyada ilk kez felçli hasta çiple hareket etti
Gelişen teknoloji hayatımızın her yerine giriyor işlerimizi kolaylaştırıp pratikleştiriyor. Bizlere keyifli zaman geçirtiyor ve böylece ihtiyacımız olan şeylere çok hızlı bir şekilde kavuşurken bir yandan eğleniyor oluyoruz. Fakat son geliştirilen sistemler bunu farklı bir boyuta taşıyor ve artık sağlığımızla ilgili konuları da tıbbın elinden alarak işlevsel ve pratik bir şekilde sunuyor.
Robotların sağlığımızla ilgilenmesine, cerrahi robotların geliştirilmesiyle operasyonların daha verimli geçmesine ve daha iyi sonuçlar vermesine alışmıştık. Daha sonra teknolojinin son hediyesi çipler konusunu incelemeye aldık. Organ-on-a-Chip adlı sistemle Hayvan testlerinin yerini artık bu çipler alacaktı. İnsan fizyolojisini mimik eden, organ hücrelerinin çipler üzerine yerleştirilmesi ve çip üzerinde büyüyerek organ dokusu oluşturmasıyla oluşturulan bu sistemler sayesinde ilaç ve kozmetik sektörü için hayvanlar üzerinde gerçekleştirilen farmakolojik ve toksikolojik testler ve klinik denemeler artık çipler üzerinde gerçekleştirilebilecekti.
Şimdi de bunun gerçekleşmiş, her iki kolu ve her iki bacağı felçli bir kişinin tekrar hareket edebileceğine şahit olduk. Evet, dünyada ilk kez bir felçli hasta beynine yerleştirilen çip sayesinde parmaklarını yeniden oynatabildi. ABD’nin Ohio eyaletinde yaşayan 24 yaşındaki Ian Burkhart adlı hasta her iki kolu ve bacağını kullanamayan felç hastasıydı. Yerleştirilen çip sayesinde parmaklarını oynatmaya başlayan Burkhart hatta bilgisayar oyunu olarak tasarlanan gitarı da çalabildi.
Her iki kolu ve bacağını kullanamayan felç hastası 24 yaşındaki Ian Burkhart, dünyada ilk kez beynine takılan çip sayesinde parmaklarını oynatmakla kalmadı, bilgisayar oyunu olarak tasarlanan gitarı da çalabildi.
Burkhart’a yerleştirilen çip beyin sinyallerini okuyabiliyor. Sinyaller bir bilgisayar tarafından okunuyor ve hareket kabiliyeti sağlayabilmek için kasları elektrikle uyarıyor. Araştırmacılar bu teknolojinin felç geçiren veya beyninde hasar oluşan milyonlarca kişiye yardımcı olacağını umuyor.

Devir Patent Tescil Ofisi.
http://www.innover.life/dunyada-ilk-kez-felcli-hasta-ciple-hareket-etti/
Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, 'Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması’ başvurularının başladığını duyurdu. Asan, 2021 yılının ilk 6 ayında kuruma yapılan fikri mülkiyet başvurularının da arttığını bildirdi.Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması başvurularının başladığını açıkladı. Prof. Dr. Asan, yarışmanın hedef kitlesinin ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim gören üniversite öğrencileri olduğunu söyledi. Prof. Dr. Asan, bu yarışmayla öğrencilerin öncelikle patent konusunda farkındalıklarını artırmayı; bunun yanında da patent araştırması ve patent başvurusu yapma konularında bilgi ve tecrübe kazanmalarını sağlamayı amaçladıklarını kaydetti. Asan, 2017’de düzenledikleri ilk yarışmaya 101 farklı üniversiteden 518, 2019 yılındaki 2’nci Patent
Devamı »

bloglar

Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Orta öğretimde patent atağı
Patent başvuruları geçen yıla göre yüzde 16 arttış gösterdi
Türkiye uluslararası patent başvuruları artış oranında dünya birincisi oldu
Koronavirüse karşı patent başvuruları
Yapay zeka patent alamadı
Devir Patent Tescil Ofisi Data Center Expo Eurasia Fuarına Katılıyor
Yaratıcı fikirleri teşvik eden belge: Patent
Devir Patent