Erbaa yaprağına coğrafi işaret
TOKAT'ın Erbaa ilçesinde üretilen ve ilçe ekonomisine yılda yaklaşık 100 Milyon TL katkı sağlayan Erbaa Narince Bağ Yaprağı için Türk Patent Enstitüsüne (TPE) yapılan coğrafi işaret başvurusu TPE'nin 'Resmi Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı Bülteninde' yayımlandı.

2016 Haziran ayında Erbaa Yaprağına coğrafi işaret alınması için yapılan başvuru Türk Patent Enstitüsü tarafından yapılan incelemelerin ardından bugün TPE'nin resmi Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı Bülteninde yayımlandı. TPE'nin yayımladığı bültenin ardından 6 aylık itiraz süresi başladı. Erbaa Narince Bağ Yaprağı 6 aylık sürenin ardından kesin olarak coğrafi işaret almış olacak.

"ERBAA YAPRAĞI KENDİ ADIYLA ANILACAK"

Bundan sonra Erbaa yaprağının hak ettiği gibi kendi adıyla anılacağını ifade eden Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım "Bugün Erbaa’nın günü. Artık Türkiye’nin en lezzetli yaprağı hak ettiği gibi kendi adıyla anılacak. Tüm Türkiye’de adından söz ettiren Erbaa yaprağının coğrafi işaret alması için 2016 Haziran ayında Türk Patent Enstitüsüne başvurumuzu yapmıştık. İncelemelerin ardından bugün başvurumuz TPE’nin resmi bülteninde yayımlandı. Şimdi 6 aylık itiraz süreci başladı. 6 aylık sürenin sonunda Erbaa Yaprağı kesin olarak tescillenmiş olacak. Tüm Erbaa’nın merakla beklediği bir haberdi bu. Erbaalı çiftçilerimiz ürettikleri ürünün hak ettiği noktaya gelmesini istiyorlardı. Hemşerilerimizin bu hassasiyetini ve kentimizin marka değerinin kendi adıyla anılmasının en doğrusu olacağını göz önüne alarak gereken çalışmaları yaptık. Bu noktaya gelmiş olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Coğrafi İşaret alınmasında şüphesiz ki Ticaret ve Sanayi Odamızın, Ziraat Odamızın Gaziosmanpaşa Üniversitemizin ve Tokat Milletvekilimiz Zeyid Aslan’ın büyük katkıları oldu. Onlara da teşekkürü borç biliyorum. Erbaa’ya hayırlı olsun" dedi.

Devir Patent Tescil Ofisi.
#patenthaber #markatescili #patent #patenttescili #tasarımtescili #devirpatent
Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, 'Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması’ başvurularının başladığını duyurdu. Asan, 2021 yılının ilk 6 ayında kuruma yapılan fikri mülkiyet başvurularının da arttığını bildirdi.Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması başvurularının başladığını açıkladı. Prof. Dr. Asan, yarışmanın hedef kitlesinin ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim gören üniversite öğrencileri olduğunu söyledi. Prof. Dr. Asan, bu yarışmayla öğrencilerin öncelikle patent konusunda farkındalıklarını artırmayı; bunun yanında da patent araştırması ve patent başvurusu yapma konularında bilgi ve tecrübe kazanmalarını sağlamayı amaçladıklarını kaydetti. Asan, 2017’de düzenledikleri ilk yarışmaya 101 farklı üniversiteden 518, 2019 yılındaki 2’nci Patent
Devamı »

bloglar

Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Orta öğretimde patent atağı
Patent başvuruları geçen yıla göre yüzde 16 arttış gösterdi
Türkiye uluslararası patent başvuruları artış oranında dünya birincisi oldu
Koronavirüse karşı patent başvuruları
Yapay zeka patent alamadı
Devir Patent Tescil Ofisi Data Center Expo Eurasia Fuarına Katılıyor
Yaratıcı fikirleri teşvik eden belge: Patent
Devir Patent