Evdeki kavgaları bitiren hareketli kornişi ürettiler
Bir dönem tekstil işiyle uğraşan ve işleri istediği gibi gitmediği için başka alanlara yönelen kadın girişimci Züleyha Bulut, bütün ev hanımlarının perdelerini yıkama konusunda her zaman bir stres ve endişe yaşadıklarını söyledi. Mekanizma için dünya çapında "faydalı model patenti" aldıklarının altını çizen Bulut, "Ürünümüz hayatı ve kadının evdeki yaşamını kolaylaştıracak bir sisteme sahip" değerlendirmesinde bulundu.

Bir dönem tekstil işiyle uğraşan ve işleri istediği gibi gitmediği için başka alanlara yönelen kadın girişimci Züleyha Bulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bütün ev hanımlarının perdelerini yıkama konusunda her zaman bir stres ve endişe yaşadıklarını söyledi.

Perdeleri çıkarmanın ayrı yerine takmanın da ayrı dert olduğunu vurgulayan Bulut, bunun için genellikle eşlerden, erkek kardeş veya büyük çocuklardan yardım talep ettiklerini anlattı.

Temizlik dönemlerinde "evdeki tatlı kavgaların genellikle perde takıp çıkarmaktan çıktığını" belirten Bulut, geliştirdikleri bir mekanizmayla perde takmanın kolaylaşacağını özellikle erkeklerin rahatlayacağını aktardı.

Mekanizmanın çok pratik olduğunu ifade eden Bulut, "Ürünümüzü tasarlarken kendi yaptığımız ev işlerinden yola çıktık. Biz kornişe ulaşmak için uğraş veriyorduk ancak şimdi bizim ayağımıza geliyor çünkü yaşadığımız en büyük problem tülleri indirip, yıkamak ve yeniden yerine asmaktı" dedi. 

Bulut, kornişe ulaşmak için masa veya sandalyenin üzerine çıkmak zorunda kaldıklarını, bu nedenle zaman zaman ev kazaları ve ciddi tehlikeler atlattıklarını belirterek, şunları söyledi: 

"İş ortağımız İhsan Toprakoğlu ile beraber önce bunu düşündük. Kadınların işini kolaylaştırmakla beraber engelli vatandaşlarımız ve yaşlılarımızı da düşündük. Ürün ciddi uğraşlar sonucu ortaya çıktı. Biz bayanlar olarak perdelerimizi yıkadığımız zaman, evde eşlerimiz ya da yakınlarımızdan yardım isteriz çünkü korniş yüksekliği tavan ile eşdeğer olduğu için ulaşması güç oluyor. Bu ürün sayesinde bu problemlerin hepsi ortadan kalktı. Şimdi bu sistem sayesinde korniş bizim istediğimiz seviyeye kadar iniyor. Böylece perde takma ve çıkarma işlemi oldukça kolaylaşıyor."

"Faydalı model patenti" aldılar

Mekanizma için dünya çapında "faydalı model patenti" aldıklarının altını çizen Bulut, "Ürünümüz hayatı ve kadının evdeki yaşamını kolaylaştıracak bir sisteme sahip" değerlendirmesinde bulundu. 

Bulut, mekanizmanın pahalı olmadığını, ev hanımlarının kendi bütçelerinden ayırdıkları cüzi bir payla bu ürüne sahip olabileceklerini belirterek, "Şu anda ürünü alabilmek için bize çok fazla talep geliyor. Özellikle firmalar bayilik alabilmek için bizimle sürekli iletişim halindeler. Ürün şu anda mağazalara sunuldu ve satışı yapılıyor. Vatandaşın yoğun ilgi gösterdiğini gördük. Bu ürüne benzer ancak daha işlevsiz bir hali daha önce yurt dışında üretilmiş ancak başarılı olamamış. Bizim ürünümüz çok daha basit ve pratik bir kullanıma sahip" diye konuştu.

Stor perde sistemine benzer mekanizmada, perdelerin takılı olduğu korniş, ipler aracılığıyla tavandan aşağıya indirilebiliyor. Perde takılı olduğu kornişten çıkarılıyor ya da temizlendikten sonra yerine tekrar takılıyor. İpler yardımıyla korniş tekrar tavan yüksekliğine çıkarılıyor.
Devir Patent Tescil Ofisi. 
Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, 'Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması’ başvurularının başladığını duyurdu. Asan, 2021 yılının ilk 6 ayında kuruma yapılan fikri mülkiyet başvurularının da arttığını bildirdi.Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması başvurularının başladığını açıkladı. Prof. Dr. Asan, yarışmanın hedef kitlesinin ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim gören üniversite öğrencileri olduğunu söyledi. Prof. Dr. Asan, bu yarışmayla öğrencilerin öncelikle patent konusunda farkındalıklarını artırmayı; bunun yanında da patent araştırması ve patent başvurusu yapma konularında bilgi ve tecrübe kazanmalarını sağlamayı amaçladıklarını kaydetti. Asan, 2017’de düzenledikleri ilk yarışmaya 101 farklı üniversiteden 518, 2019 yılındaki 2’nci Patent
Devamı »

bloglar

Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Orta öğretimde patent atağı
Patent başvuruları geçen yıla göre yüzde 16 arttış gösterdi
Türkiye uluslararası patent başvuruları artış oranında dünya birincisi oldu
Koronavirüse karşı patent başvuruları
Yapay zeka patent alamadı
Devir Patent Tescil Ofisi Data Center Expo Eurasia Fuarına Katılıyor
Yaratıcı fikirleri teşvik eden belge: Patent
Devir Patent