Facebook tan Face book zaferi
"Face book" adını kullanmayı planlayan Çinliler, "gerçek Facebook" karşısında hüsrana uğradı!
Facebook, Çin'de "face book" sözcüklerinin isim haklarını almaya çalışan bir firmaya karşı nadir rastlanan bir zafer kazandı.

Pekin'deki mahkeme, "face book" sözcüklerinin ayrı şekilde yazılmış halinin kullanım hakkını almaya çalışan firmanın "ahlaki prensipleri ihlal ettiğine" karar verdi ve kararında firmanın amacının açıkça "iyi tanınmış bir markayı kopyalamak ve çoğaltmak" olduğunu söyledi. Karar 28 Nisan'da verilmiş olsa da bu tarihte tam anlamıyla kamuoyuna açıklanmamıştı.

Zhongshan Pearl River'ın amacı, "face book" adını kullanarak yiyecek ve içecek satmaktı. Bu yiyecek ve içeceklerin arasında konserve sebzeler, patates cipsleri, kahve, çay, şekerleme ve meyve suları bulunmaktaydı. Marka 2011'de kayıt ettirilmiş, ancak ilk izni aldıktan kısa süre sonra karşısında gerçek Facebook'u bulmuştu.
Çin'in marka kanunları genellikle gevşek olarak değerlendirilse de bu defasında Facebook, ülkede engellenmiş olmasına rağmen Çinli bir firmayı kendi evinde tam anlamıyla hezimete uğratmış görünüyor. Apple, Çin'de "IPHONE" adıyla ürün satmak isteyen bir firmaya karşı benzer bir davayı geçen hafta kaybetmişti.

Devir Patent Tescil Ofisi. 
Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, 'Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması’ başvurularının başladığını duyurdu. Asan, 2021 yılının ilk 6 ayında kuruma yapılan fikri mülkiyet başvurularının da arttığını bildirdi.Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması başvurularının başladığını açıkladı. Prof. Dr. Asan, yarışmanın hedef kitlesinin ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim gören üniversite öğrencileri olduğunu söyledi. Prof. Dr. Asan, bu yarışmayla öğrencilerin öncelikle patent konusunda farkındalıklarını artırmayı; bunun yanında da patent araştırması ve patent başvurusu yapma konularında bilgi ve tecrübe kazanmalarını sağlamayı amaçladıklarını kaydetti. Asan, 2017’de düzenledikleri ilk yarışmaya 101 farklı üniversiteden 518, 2019 yılındaki 2’nci Patent
Devamı »

bloglar

Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Orta öğretimde patent atağı
Patent başvuruları geçen yıla göre yüzde 16 arttış gösterdi
Türkiye uluslararası patent başvuruları artış oranında dünya birincisi oldu
Koronavirüse karşı patent başvuruları
Yapay zeka patent alamadı
Devir Patent Tescil Ofisi Data Center Expo Eurasia Fuarına Katılıyor
Yaratıcı fikirleri teşvik eden belge: Patent
Devir Patent