Giyilebilen Çanta Üretti , Taklit Edilmekten Korkuyor
Giyilebilen çanta üretti, taklit edilmekten korkuyorİstanbul Adliyesinde taklit davalarına bakan Fikir ve Sınai Haklar Hukuk Makemesi'nin Yazı İşleri Müdürü Esin Öney Nayir, giyilebilen çanta üretti. Nayir, bir yerlerde çanta unutma riskini sıfıra indiren ve sırt ağrılarını ortadan kaldıran tasarımının taklit edilmesinden korkuyor.

İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı (ISIF), Uluslararası Buluşçular Birliği Federasyonu (IFIA) himayesinde ve Türk Patent Enstitüsü (TPE) ev sahipliğinde geçtiğimiz ay İstanbul Kongre Merkezi’nde yapıldı. Patentlerin, buluşların, yeni ürünlerin ve teknolojik fikirlerin ticarileştirildiği bir etkinlik olan fuarda İstanbul 1.Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi Yazı İşleri Müdürü Esin Öney Nayir’in “çantalı üst giysi” tasarımı, yerli ve yabancı 12 aday içinden üçüncü oldu. Nayir tasarımıyla bronz madalya aldı.
6 yıl önce Türkiye Patent Enstitüsü tarafından “faydalı model” olarak tescil edilen Esin Öney Nayir’in “çantalı üst giysi” modeli, raflarda yerini aldı. Taklit marka davalarının görüldüğü bir mahkemede çalışan Esin Öney Nayir’in tek korkusu da geliştirdiği tasarımının taklit edilmesi.

“ÜRÜNÜMÜN TAKLİTLERİNDEN SAKININ”
Ürününün taklit edilmemesi için büyük çaba gösterdiğini ve farklı projeler geliştirmenin peşinde olduğunu anlatan Esin Öney Nayir, “Benim bu ürünüm gencinden yaşlısına, kız çocuğundan erkek çocuğuna kadar herkesin kullanabileceği geniş bir yelpazeye sahip. İstenildiğinde tek parça istenildiğinde bir bütün olarak kullanabiliyorsunuz. Hırsızlığa ve çalınmaya karşı da etkili olan bu ürün, omuzdan kayma ve yer değiştirme gibi rahatsız edici durumları da ortadan kaldırıyor. Benim tek korkum ise ürünün taklit edilmemesi. Ben aynı zamanda mahkemede bu tür taklit birçok sanatçı ve buluş sahibinin haklarını korumak için uğraşırken kendi ürünümün de taklit edilerek mağdur olmak istemiyorum. Herkesin güvenle kullanabileceği bu ürünümün taklitlerinden sakının” dedi.

ÇANTAYI BİR YERDE UNUTMA RİSKİ YOK
Çantalı üst giysi; üst bedene giyilen giysiye fermuar, bağcık, veltra tutucuları gibi aparatlarla takılıp çıkarılma özelliğine sahip. Çantalı üst giysi, istenildiğinde giysi ve çanta olarak ayrı ayrı kullanılabiliyor. İstenildiğinde çanta vücudun üst kısmını kavradığından ağırlığın omuzlara olan direk temasını önleyip omuzdan kayma ve bir yerde unutulma gibi riskleri ortadan kaldırmak üzere tasarlanmış. 

Devir Patent Tescil Ofisi.
Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, 'Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması’ başvurularının başladığını duyurdu. Asan, 2021 yılının ilk 6 ayında kuruma yapılan fikri mülkiyet başvurularının da arttığını bildirdi.Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması başvurularının başladığını açıkladı. Prof. Dr. Asan, yarışmanın hedef kitlesinin ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim gören üniversite öğrencileri olduğunu söyledi. Prof. Dr. Asan, bu yarışmayla öğrencilerin öncelikle patent konusunda farkındalıklarını artırmayı; bunun yanında da patent araştırması ve patent başvurusu yapma konularında bilgi ve tecrübe kazanmalarını sağlamayı amaçladıklarını kaydetti. Asan, 2017’de düzenledikleri ilk yarışmaya 101 farklı üniversiteden 518, 2019 yılındaki 2’nci Patent
Devamı »

bloglar

Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Orta öğretimde patent atağı
Patent başvuruları geçen yıla göre yüzde 16 arttış gösterdi
Türkiye uluslararası patent başvuruları artış oranında dünya birincisi oldu
Koronavirüse karşı patent başvuruları
Yapay zeka patent alamadı
Devir Patent Tescil Ofisi Data Center Expo Eurasia Fuarına Katılıyor
Yaratıcı fikirleri teşvik eden belge: Patent
Devir Patent