Google akıllı lens patenti aldı
Google, dijital gözlüğü Glass konusunda birçok şanssızlık yaşadı ancak yeni patenti ile Glass’ı çok farklı bir düzeye taşıyabilir. Patent başvurusundan anlaşıldığı kadarıyla Google akıllı bir lens üzerinde çalışıyor. Böylece gözlük takmaya gerek kalmadan doğrudan göz bebeği üzerinden internete erişmek mümkün olacak.
Patent için yapılan başvuruda, lensin özel bir solüsyonla dolu olduğu ve aynı zamanda üzerinde radyo alıcı vericisi, pil, depolama ünitesi ve ekran bulunduğu vurgulanıyor. Akıllı lens hem göz bozukluklarına karşı optik düzeltme sağlayacak hem de çevredeki radyo dalgalarından aldığı enerji ile kendini şarj edecek.
Radyo alıcı vericisi sayesinde, kullanıcının üzerindeki diğer cihazlarla kablosuz bağlantı kurabilecek olan lens böylece kullanıcının cebindeki telefona gelen aramayı, mesajlarşı doğrudan kullanıcının gözbebeği üzerinde gösterebilecek. Farklı kontrol arayüzleri üzerinde web üzerinde sörf mümkün olacak.
Akıllı lens şimdilik çok yeni bir çalışma ve henüz piyasaya çıkmasına çok zaman var gibi görünüyor ancak bu patentin, önümüzdeki 10 yıl içinde mobil iletişimin yönü hakkında bilgi veren önemli bir gelişme olduğunu kabul etmek gerekiyor.
Devir Patent Tescil Ofisi.
Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, 'Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması’ başvurularının başladığını duyurdu. Asan, 2021 yılının ilk 6 ayında kuruma yapılan fikri mülkiyet başvurularının da arttığını bildirdi.Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması başvurularının başladığını açıkladı. Prof. Dr. Asan, yarışmanın hedef kitlesinin ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim gören üniversite öğrencileri olduğunu söyledi. Prof. Dr. Asan, bu yarışmayla öğrencilerin öncelikle patent konusunda farkındalıklarını artırmayı; bunun yanında da patent araştırması ve patent başvurusu yapma konularında bilgi ve tecrübe kazanmalarını sağlamayı amaçladıklarını kaydetti. Asan, 2017’de düzenledikleri ilk yarışmaya 101 farklı üniversiteden 518, 2019 yılındaki 2’nci Patent
Devamı »

bloglar

Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Orta öğretimde patent atağı
Patent başvuruları geçen yıla göre yüzde 16 arttış gösterdi
Türkiye uluslararası patent başvuruları artış oranında dünya birincisi oldu
Koronavirüse karşı patent başvuruları
Yapay zeka patent alamadı
Devir Patent Tescil Ofisi Data Center Expo Eurasia Fuarına Katılıyor
Yaratıcı fikirleri teşvik eden belge: Patent
Devir Patent