Google'dan drone'lar için görüntülü görüşme patenti
Drone’ları oldukça farklı bir amaç için kullanmaya hazırlanan Google, aldığı son patent ile insansız hava araçları üzerinden video konferansların yapılmasını sağlayacak.

Artık birer eğlence aracı olmaktan çıkarak kargo teslimi, havadan görüntüleme, doğal afetler sonrası hasar tespiti ve vahşi yaşamın gözlenmesi gibi oldukça geniş bir alanda kullanılan drone’lar Google’ın son patentiyle birlikte sıra dışı bir alana daha adım atmaya hazırlanıyorlar.

Gelişmiş video konferans sistemi "telepresence" ile ilgili yeni bir patent alan teknoloji devi, insansız hava araçlarının üzerine kamera ve ekran yerleştirerek video konferans yapılmasını sağlayacak. Fakat ortak kanı zaten kısmen zor ve sıkıcı olan görüntülü konuşmaların drone’larla birlikte daha da problemli bir hal alacağı yönünde. Üstelik hava araçlarının batarya sürelerinden dolayı stabil bir bağlantı gerçekleştirilemeyeceği ve yüksek düzeydeki pervane sesinin sağlıklı iletişim kurulmasını engelleyeceği belirtiliyor.
 
Görüntülü konuşmaların ve toplantıların genellikle bir oda içerisinde sabit kamera sistemiyle gerçekleştirildiği düşünülürse, Google’ın son patentinin aslında şantiye alanları gibi yerler için mantıklı bir çözüm olabileceği dile getiriliyor. Örneğin inşaatı devam eden bina havadan görüntüleme sayesinde müşteriye canlı olarak izlettirilebilir ya da doğal yaşamla ilgili akademik araştırmaların bir bölümü canlı olarak drone'lar üzerinden gerçekleştirilebilir. Google'ın yeni patentini ne zaman hayata geçireceği bilinmezken ortaya çıkacak sonuç ise şimdiden büyük merak konusu haline geldi.

Devir Patent Tescil Ofisi.
Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, 'Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması’ başvurularının başladığını duyurdu. Asan, 2021 yılının ilk 6 ayında kuruma yapılan fikri mülkiyet başvurularının da arttığını bildirdi.Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması başvurularının başladığını açıkladı. Prof. Dr. Asan, yarışmanın hedef kitlesinin ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim gören üniversite öğrencileri olduğunu söyledi. Prof. Dr. Asan, bu yarışmayla öğrencilerin öncelikle patent konusunda farkındalıklarını artırmayı; bunun yanında da patent araştırması ve patent başvurusu yapma konularında bilgi ve tecrübe kazanmalarını sağlamayı amaçladıklarını kaydetti. Asan, 2017’de düzenledikleri ilk yarışmaya 101 farklı üniversiteden 518, 2019 yılındaki 2’nci Patent
Devamı »

bloglar

Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Orta öğretimde patent atağı
Patent başvuruları geçen yıla göre yüzde 16 arttış gösterdi
Türkiye uluslararası patent başvuruları artış oranında dünya birincisi oldu
Koronavirüse karşı patent başvuruları
Yapay zeka patent alamadı
Devir Patent Tescil Ofisi Data Center Expo Eurasia Fuarına Katılıyor
Yaratıcı fikirleri teşvik eden belge: Patent
Devir Patent