İETT den geleceğin akıllı durağı!
Her geçen gün yeni projelere imza atan İETT, ‘’Konsept Akıllı Durak’’ projesini hayata geçirerek yolcu memnuniyetini artıracak proje çalışmalarını hızlandırdı.  Teknolojik Akıllı Durak, Barbaros Bulvarı üzerinde bulunan Yıldız Teknik Üniversitesi durağında konumlandırıldı. Tüm teknolojik yenilikleri içinde barındıran tasarım tescili ile korunan Konsept durak, LCD/LED tabanlı dijital yolcu bilgilendirme alanları, biletmatik cihazı, bas-konuş ünitesi, engelli araçlarının şarj edilebileceği arabirimler, duraktaki yolculara ücretsiz internet kullanım hizmeti verebilen ve şehir mimarisine uygun olarak tasarlandı.Duraktaki sistemin patentide alınmıştır.
Enerjisi güneş panellerinden
Teknoloji alanındaki en son yenilikleri hizmetlerinde giderek daha fazla kullanan İETT, çevre dostu bu sistem ile modern, hızlı, kaliteli ve doğru ulaşım imkanı sağlıyor. Yıldız Teknik Üniversitesi durağında konumlandırılan Konsept Akıllı Durak enerjisini otobüsün durağının üzerinde yer alan güneş panellerinden alıyor. Ayrıca güneş enerjisi ile çalışan akıllı durakta bekleyen yolcu, otobüsün o durağa ne kadar uzaklıkta bulunduğunu, hangi otobüsün ne zaman geçtiğini yanındakine sormak yerine, sistemden öğrenebiliyor.Akülü engelli araçlarına şarj imkanı
Hayata geçirilen bu uygulama ile akülü araçlarıyla durağa gelen engelli yolcular şarj cihazı bulunan alana giderek rahatlıkla aküsünü şarj edip yolculuğuna devam etme imkanı bulacak.
Bas-konuş sistemiyle her an iletişim
Konsept Akıllı Durağın özellikleri arasında yer alan bas-konuş sistemi de yolcularla her an iletişim imkanı sunuyor. Bas-konuş sistemi İETT ile anlık olarak sesli iletişim imkânı sağlıyor. Bu cihazlar sayesinde görme engelli yolcular otobüslerin tahmini varış süreleri hakkında sesli bilgilendirme yapılabildiği gibi, tüm yolculara canlı operatör desteği de veriliyor.

Devir Patent Tescil Ofisi. 
Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, 'Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması’ başvurularının başladığını duyurdu. Asan, 2021 yılının ilk 6 ayında kuruma yapılan fikri mülkiyet başvurularının da arttığını bildirdi.Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması başvurularının başladığını açıkladı. Prof. Dr. Asan, yarışmanın hedef kitlesinin ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim gören üniversite öğrencileri olduğunu söyledi. Prof. Dr. Asan, bu yarışmayla öğrencilerin öncelikle patent konusunda farkındalıklarını artırmayı; bunun yanında da patent araştırması ve patent başvurusu yapma konularında bilgi ve tecrübe kazanmalarını sağlamayı amaçladıklarını kaydetti. Asan, 2017’de düzenledikleri ilk yarışmaya 101 farklı üniversiteden 518, 2019 yılındaki 2’nci Patent
Devamı »

bloglar

Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Orta öğretimde patent atağı
Patent başvuruları geçen yıla göre yüzde 16 arttış gösterdi
Türkiye uluslararası patent başvuruları artış oranında dünya birincisi oldu
Koronavirüse karşı patent başvuruları
Yapay zeka patent alamadı
Devir Patent Tescil Ofisi Data Center Expo Eurasia Fuarına Katılıyor
Yaratıcı fikirleri teşvik eden belge: Patent
Devir Patent