İŞLETMELERE KATMA DEĞER
Sınai Mülkiyet Kanun Tasarısı’nın, ilk dört bölümünde yer alan 112 maddenin kabulüne göre, marka, coğrafi işaret, tasarım, patent, faydalı model ile geleneksel ürün adlarına ilişkin hakların korunması ekseninde teknolojik, ekonomik ve sosyal ilerlemenin gerçekleştirilmesine katkı sağlanmasına karar verildi. Bu eksende işletmeler, ürettikleri ürünle ilgili fikri ve sınai haklara uzun vadede ne gibi katma değerler sunulacağı konusunda yanıtlar aramaya başladı. Firmalara marka, patent, tasarım, tescil ve kalite kalemlerinde hizmetler sunan Devir Patent’in Genel Müdürü Sezgin Özdamar, süreci bizler için değerlendirdi.

DEVLERE MÜJDE
KOBİ’lerin markalaşma potansiyeline pozitif etkide bulunacak değişimlerle ilgili Devir Patent Genel Müdürü Sezgin Özdamar, Sanayi Gazetesi’ne önemli açıklamalarda bulundu. Büyük ölçekli markalara kapı açan ve yeni üretimler için yeşil ışık yakan mevcut durumla ilgili değerlendirmelerde bulunan Özdamar; “Yeni yasa ile birlikte marka ve buluşların korunması daha güçlü bir şekilde tesis edilmiş olacak” diye konuştu. 

BULUŞLAR KORUMA ALTINDA
Sınai Mülkiyet Kanun Tasarısı’nın fikri ve sınai haklara uzun vadede sunacağı pozitif etkilerle ilgili olumlu yorumlamalarda bulunan Devir Patent Genel Müdürü Sezgin Özdamar, yeni yasa ile buluşların ve markalaşan ürünlerin kendini daha güvende hissedeceğini ifade etti. Yeni yasanın  uzun vadede yatırımların güçlenmesi teknolojik anlamda ekonomik ve sosyal ilerlemenin gerçekleştirilmesine katkı sunacağını dile getiren Özdamar, düzenlemenin birçok pozitif hamleyi de beraberinde getireceğini açıkladı.

SÜREÇ KISALIYOR
Marka tescil süreciyle ilgili fikir beyan eden Özdamar; “Marka tescilinde sürelerin kısalması, taklit mal veya marka oluşturan kişilere karşı ağır yaptırımlar uygulanacak olması bu süreçte olumlu sonuçlar almasını kolaylaştırır. Aynı zamanda getirdiği yenilik ve ilgili mevzuatın uluslararası düzenlemelerle uyumlu hale gelmesi Türkiye’nin uluslararası yarattığı dönüşüm algısına da katkı sağlayacaktır” şeklinde konuştu.

KOBİ’YE FAYDA YASASI
Sınai Mülkiyet Kanun Tasarısı’nın KOBİ’lerin önemli markalar çıkarmasına vesile olacağını dile getiren Devir Patent Genel Müdürü, Türk markalarının yurt dışında da markalaşmasını sağlayacak kolaylıkların bu yasa bünyesinde mevcut olduğunu söyledi.
Özdamar; “KOBİ’lere bu yasayla birlikte markalaşmanın öneminin artırılması, ihracat yapan firmaların sıfır riskle faaliyetlerini sürdürmeleri açısından yurt dışında da markalarını tescil ettirmelerini özendirecek ve teşvikler sağlayacak adımlar atılması önemlidir” ifadelerine yer verdi.

Devir Patent Tescil Ofisi.
#patenthaber #markatescili #patent #patenttescili #tasarımtescili #devirpatent
Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, 'Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması’ başvurularının başladığını duyurdu. Asan, 2021 yılının ilk 6 ayında kuruma yapılan fikri mülkiyet başvurularının da arttığını bildirdi.Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması başvurularının başladığını açıkladı. Prof. Dr. Asan, yarışmanın hedef kitlesinin ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim gören üniversite öğrencileri olduğunu söyledi. Prof. Dr. Asan, bu yarışmayla öğrencilerin öncelikle patent konusunda farkındalıklarını artırmayı; bunun yanında da patent araştırması ve patent başvurusu yapma konularında bilgi ve tecrübe kazanmalarını sağlamayı amaçladıklarını kaydetti. Asan, 2017’de düzenledikleri ilk yarışmaya 101 farklı üniversiteden 518, 2019 yılındaki 2’nci Patent
Devamı »

bloglar

Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Orta öğretimde patent atağı
Patent başvuruları geçen yıla göre yüzde 16 arttış gösterdi
Türkiye uluslararası patent başvuruları artış oranında dünya birincisi oldu
Koronavirüse karşı patent başvuruları
Yapay zeka patent alamadı
Devir Patent Tescil Ofisi Data Center Expo Eurasia Fuarına Katılıyor
Yaratıcı fikirleri teşvik eden belge: Patent
Devir Patent