İnternet Dünyasının En Popüler On Markası
Infegy tarafından hazırlanan rapora göre, Google 2014 yılının en popüler markası seçildi. Hem de ikinci kez üst üste… Rapor, en popüler 800 marka hakkındaki internet üzerindeki milyarlarca etkileşim dikkate alınarak hazırlanmış. İlk 50 marka seçilirken de kriter olarak iki faktör belirleyici olmuş, etkileşim popülaritesi (nicelik) ve olumlu etkileşimler (nitelik).
Google, hakkındaki 718 milyon post ve %69’luk bir pozitif nitelik sayesinde açık ara birinciliğini korurken arkasında Twitter ve Facebook’u takmış durumda ilerliyor. Dördüncü sıradaki Apple da iPhone 6 lansmanı sayesinde üst sıralarda kendine yer edinmiş durumda. Ancak 2013’ün skorları ile karşılaştırıldığında ise toplam etkileşimde %32’lik bir kayıp yaşadığı da gözden kaçmıyor.
Chevrolet, 2013’e kıyasla en dramatik kaybı yaşayan marka. 13 sıra birden kaybederek kırkaltıncılığa gerilediğini görüyoruz. Bunun yanı sıra da Chipotle en büyük atılımı yaparak, 10 sıra yükselip otuzuncu sırada kendine yer bulmuş.
İlginç bir başka çıkarım ise, Disney’in altıncı sırada yer almasına rağmen, %86 ile en olumlu içerik oranına sahip olması. Bunun karşılığı olarak da CNN %52 negatif içerik ile kendine otuzbirinci sırada yer bulabilmiş.
Devir Patent Marka  Tescil Ofisi
Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, 'Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması’ başvurularının başladığını duyurdu. Asan, 2021 yılının ilk 6 ayında kuruma yapılan fikri mülkiyet başvurularının da arttığını bildirdi.Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması başvurularının başladığını açıkladı. Prof. Dr. Asan, yarışmanın hedef kitlesinin ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim gören üniversite öğrencileri olduğunu söyledi. Prof. Dr. Asan, bu yarışmayla öğrencilerin öncelikle patent konusunda farkındalıklarını artırmayı; bunun yanında da patent araştırması ve patent başvurusu yapma konularında bilgi ve tecrübe kazanmalarını sağlamayı amaçladıklarını kaydetti. Asan, 2017’de düzenledikleri ilk yarışmaya 101 farklı üniversiteden 518, 2019 yılındaki 2’nci Patent
Devamı »

bloglar

Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Orta öğretimde patent atağı
Patent başvuruları geçen yıla göre yüzde 16 arttış gösterdi
Türkiye uluslararası patent başvuruları artış oranında dünya birincisi oldu
Koronavirüse karşı patent başvuruları
Yapay zeka patent alamadı
Devir Patent Tescil Ofisi Data Center Expo Eurasia Fuarına Katılıyor
Yaratıcı fikirleri teşvik eden belge: Patent
Devir Patent