İstanbul Üniversitesi En Fazla Patent Başvurusu Yapan Üniversite' oldu
İstanbul Üniversitesi (İÜ), 5. Türk Patent Ödülleri'nde "En Fazla Patent Başvurusu Yapan Üniversite" ödülünü aldı.
Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, patent başvurusunda bulunan öğretim üyeleri ile yemekte bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Mahmut Ak, patent başvurusunda bulunan tüm öğretim üyelerini ve üniversite mensuplarını tebrik etti.

Ak, İÜ'nün, üniversite ve sanayi iş birliği için bir köprü görevi üstlendiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Üniversitemiz proje bazında ihtiyaca göre, araştırma merkezi, laboratuvar veya patent ofisi gibi kaynakların ürettiği hizmetlerin bir araya getirilmesi görevini başarı ile yerine getiriyor. İş dünyası ile yakın temas kurarak iş birliği projelerini oluşturmak için çalışmalar yürütüyoruz. İÜ olarak patentleri sanayide ürüne dönüştürmek amacıyla girişimlerimiz ve çalışmalarımız var. Her alanda ülkemizin gereklerine uygun olarak bilim-sanayi-inovasyon temelli ekonomik, sosyal, kültürel bir yapı oluşturmak ve beşeri sermayemizin niteliğini, niceliğini, temel, mesleki/teknik ve yönetsel yetkinlik düzeyini sürekli olarak ileriye götürecek yatırımlar yapmak durumunda olduğumuzu biliyoruz."

İÜ'nün fikirden ürüne giden süreci yönetmeyi ve paydaşlar arasındaki koordinasyonu sağlamayı temel ilke edindiğini vurgulayan Ak, bilim insanları ve sanayi şirketlerinin, ulusal ve uluslararası araştırma destek programlarından yararlanmasını sağlayarak, kamu ve özel sektör kuruluşlarının teknolojik, yenilikçilik, araştırma ve geliştirme yeteneklerinin artırılmasını hedeflediklerini kaydetti.

Prof. Dr. Ak, bilgiyi ürüne dönüştürme gayesi ile teknoloji geliştirme ve inovasyon kültürünü oluşturup, Türkiye'nin rekabet gücünü uluslararası alanda artırmasına katkı sağlamayı istediklerini ifade etti.

Patent başvuru sayılarında yakalanan başarıyı, bunların ürüne dönüştürülmesi konusunda sürdüreceklerini belirten Ak, bu sayede ülke ekonomisine de katkıda bulunacaklarını sözlerine ekledi.

Devir Patent Tescil Ofisi.
Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, 'Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması’ başvurularının başladığını duyurdu. Asan, 2021 yılının ilk 6 ayında kuruma yapılan fikri mülkiyet başvurularının da arttığını bildirdi.Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması başvurularının başladığını açıkladı. Prof. Dr. Asan, yarışmanın hedef kitlesinin ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim gören üniversite öğrencileri olduğunu söyledi. Prof. Dr. Asan, bu yarışmayla öğrencilerin öncelikle patent konusunda farkındalıklarını artırmayı; bunun yanında da patent araştırması ve patent başvurusu yapma konularında bilgi ve tecrübe kazanmalarını sağlamayı amaçladıklarını kaydetti. Asan, 2017’de düzenledikleri ilk yarışmaya 101 farklı üniversiteden 518, 2019 yılındaki 2’nci Patent
Devamı »

bloglar

Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Orta öğretimde patent atağı
Patent başvuruları geçen yıla göre yüzde 16 arttış gösterdi
Türkiye uluslararası patent başvuruları artış oranında dünya birincisi oldu
Koronavirüse karşı patent başvuruları
Yapay zeka patent alamadı
Devir Patent Tescil Ofisi Data Center Expo Eurasia Fuarına Katılıyor
Yaratıcı fikirleri teşvik eden belge: Patent
Devir Patent