KOSGEB GİRİŞİMCİ DESTEKLERİ
Kurulduğu günden beri birçok girişimci tarafından faydalanılan KOSGEB kredilerine yapılan reklam ve haberler sayesinde daha fazla girişimci başvuruyor ve iş kurma hayallerine kavuşuyor. 1990 yılında kurulan kamu kuruluşunun ilk hedefi ülke ekonomisinin canlanması ve küçük ve orta ölçekli işletmelerinin büyüyerek istihdam sağlamasıdır.

KOSGEB GİRİŞİMCİ DESTEKLERİ
KOSGEB kredilerinden faydalanmak için bazı şartları yerine getirmek gerekiyor. En önemli şart ise girişimcilik kursları. Bu kursları tamamlayan ve sertifika alan herkes iş planını KOSGEB’ e sunmaya hak kazanıyor. İş planı kabul edilenler ise bazı aşamalardan geçerek KOSGEB kredilerini almaya hak kazanıyor. Durumuna göre değişiklik gösterse de KOSGEB kredilerinin bir miktarı geri ödemesiz yani hibe kredi oluyor. Bu kredilerden en çok faydalananlar ise yeni fikri olan genç girişimciler.   

KOSGEB DESTEK MİKTALARI 2016             
2016 yılında genç girişimciler için verilen hibe kredi miktarının 50 bin TL’ ye arttırılacağı söylenmişti. Daha önce 30 bin TL olan bu miktar 2016 yılında KOSGEB kredilerini kullanmak isteyen genç girişimcinin de yüzünü güldürdü. KOSGEB destekleri 2016 yılında yeni iş kurmak isteyen engelli vatandaşlara da imkânlar sunacak. Kredi miktarları ise 50 bin TL hibe 100 bin TL kredi olarak görülüyor. Kredi kullanabilmeniz için gereken şartlar değişmedi. Girişimcilik kurslarını başarı ile tamamlamalı iş planınızı hazırlamalı, KOSGEB veri tabanına kayıt olmalı  ve iş planınız onaylandıktan sonra başvuru evraklarınız ile KOSGEB müdürlüklerinin kapısını çalmalısınız.Bu krediye başvurabilmek için öncelikle KOSGEB, İşkur veya Üniversitelerin açmış olduğu “Girişimcilik” eğitimlerini almış olması gerekmektedir. Ayrıca üniversitelerde bu dersi alan genç girişimciler bu eğitimden muaf tutulmaktadır. 
Devir Patent Marka Tescil Ofisi..
Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, 'Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması’ başvurularının başladığını duyurdu. Asan, 2021 yılının ilk 6 ayında kuruma yapılan fikri mülkiyet başvurularının da arttığını bildirdi.Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması başvurularının başladığını açıkladı. Prof. Dr. Asan, yarışmanın hedef kitlesinin ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim gören üniversite öğrencileri olduğunu söyledi. Prof. Dr. Asan, bu yarışmayla öğrencilerin öncelikle patent konusunda farkındalıklarını artırmayı; bunun yanında da patent araştırması ve patent başvurusu yapma konularında bilgi ve tecrübe kazanmalarını sağlamayı amaçladıklarını kaydetti. Asan, 2017’de düzenledikleri ilk yarışmaya 101 farklı üniversiteden 518, 2019 yılındaki 2’nci Patent
Devamı »

bloglar

Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Orta öğretimde patent atağı
Patent başvuruları geçen yıla göre yüzde 16 arttış gösterdi
Türkiye uluslararası patent başvuruları artış oranında dünya birincisi oldu
Koronavirüse karşı patent başvuruları
Yapay zeka patent alamadı
Devir Patent Tescil Ofisi Data Center Expo Eurasia Fuarına Katılıyor
Yaratıcı fikirleri teşvik eden belge: Patent
Devir Patent