Katlanabilir Telefon için Yeni Patent!
Samsung, yeni nesil katlanabilir ekran cihazların mevcut sorunlarına kökten bir çözüm bulmuş gibi gözüküyor. Samsung, patenti ile yeni nesil teknolojinin öncüsü olabilir mi?

Samsung'un Galaxy Note 7 cihazı ile birlikte, düz ekranları terk ederek yeni nesil kavisli ekranları odağına alacağı ifade ediliyordu.
Güney Kore merkezli şirket, yeni nesil ekran çözümlerine yönelik olarak alacağı patent ile birlikte, sektörde öncü konuma geçme yolunda adım atıyor.

Prototip katlanabilir ekranlara yönelik olarak gelen eleştirileri odağına alan Samsung, yeni patentinde ekran bileşenlerini koruyarak cihazın olası çevresel etkilerden zarar görmemesini sağlayacak.

Cihazın içerisindeki bağlı levhalar dizisine yapay kas grubu yerleştirecek Samsung, çift bölmeli bir cihaz meydana getirecek.

Telefon iki bölmeli olacak
Cihaz içerisindeki bağlı levha dizilerine yerleştirilecek yapay kaslar, iki bölmeli bir telefonun oluşumuna zemin hazırlayacak.

Cihazı yarısından bölecek şekilde tasarlanan iki bölme, bir ekranın iki yarısı şeklinde hizmet verecek.

Her iki bölmede de yer alacak esneklik, cihazın çevresel etkilere maruz kalarak, sahip olacağı hasarları önleyici nitelikte olacak.

Tech Radar'da yer alan habere göre; uzmanlar Samsung'un söz konusu patenti gerçekleştirebilmesi halinde katlanabilir ekranların sahip olduğu sorunlardan birini büyük ölçüde ortadan kaldırabileceğini belirtiyorlar.

Devir Patent Tescil Ofisi.
Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, 'Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması’ başvurularının başladığını duyurdu. Asan, 2021 yılının ilk 6 ayında kuruma yapılan fikri mülkiyet başvurularının da arttığını bildirdi.Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması başvurularının başladığını açıkladı. Prof. Dr. Asan, yarışmanın hedef kitlesinin ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim gören üniversite öğrencileri olduğunu söyledi. Prof. Dr. Asan, bu yarışmayla öğrencilerin öncelikle patent konusunda farkındalıklarını artırmayı; bunun yanında da patent araştırması ve patent başvurusu yapma konularında bilgi ve tecrübe kazanmalarını sağlamayı amaçladıklarını kaydetti. Asan, 2017’de düzenledikleri ilk yarışmaya 101 farklı üniversiteden 518, 2019 yılındaki 2’nci Patent
Devamı »

bloglar

Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Orta öğretimde patent atağı
Patent başvuruları geçen yıla göre yüzde 16 arttış gösterdi
Türkiye uluslararası patent başvuruları artış oranında dünya birincisi oldu
Koronavirüse karşı patent başvuruları
Yapay zeka patent alamadı
Devir Patent Tescil Ofisi Data Center Expo Eurasia Fuarına Katılıyor
Yaratıcı fikirleri teşvik eden belge: Patent
Devir Patent