Konya Mevlana Şekerine Tescil Talebi
Konya Ticaret Odası, Konya Mevlana şekerinin coğrafi işaret olarak tescillenmesi için Türk Patent Enstitüsü'ne (TPE) başvuruda bulundu.

Konya Ticaret Odası, Konya Mevlana şekerinin coğrafi işaret olarak tescillenmesi için Türk Patent Enstitüsü'ne (TPE) başvuruda bulundu.

Konya Mevlana şekerine ilişkin coğrafi işaretlerin korunmasına yönelik tescil talebi ilanı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

İlanda, Konya Mevlana şekeri/Konya Peynir şekeri olarak bilinen şekerlemenin sert şekerleme grubuna dahil olduğu, kaya gibi görüntüsü olmasına karşın ağızda kolayca dağılan, benzer ürünlere göre boyutları iri, düzgün yüzeyli, genelde beyaz renkte (aroma türüne göre renkli olabilen) ayrıca ısırınca dişleri kamaştıran hafif sert bir şeker olduğuna işaret edildi.

Söz konusu ürünün üretim metotlarına ve ayırt edici özelliklerine de yer verilen ilanda, şekerin belirlenen kriterlere uygun üretilip üretilmediğine dair denetimlerin, Konya Ticaret Odası Genel Sekreterliğinin koordinasyonunda, 5 kişilik komisyon tarafından yapılacağı kaydedildi.

Konya Ticaret Odasının talebinin Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla 6 aylık itiraz süresi başlamış oldu. Bu süre içinde ilgili kişi ya da kuruluşlar tescil talebine itiraz edebilecek.

Devir Patent Tescil Ofisi.
Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, 'Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması’ başvurularının başladığını duyurdu. Asan, 2021 yılının ilk 6 ayında kuruma yapılan fikri mülkiyet başvurularının da arttığını bildirdi.Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması başvurularının başladığını açıkladı. Prof. Dr. Asan, yarışmanın hedef kitlesinin ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim gören üniversite öğrencileri olduğunu söyledi. Prof. Dr. Asan, bu yarışmayla öğrencilerin öncelikle patent konusunda farkındalıklarını artırmayı; bunun yanında da patent araştırması ve patent başvurusu yapma konularında bilgi ve tecrübe kazanmalarını sağlamayı amaçladıklarını kaydetti. Asan, 2017’de düzenledikleri ilk yarışmaya 101 farklı üniversiteden 518, 2019 yılındaki 2’nci Patent
Devamı »

bloglar

Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Orta öğretimde patent atağı
Patent başvuruları geçen yıla göre yüzde 16 arttış gösterdi
Türkiye uluslararası patent başvuruları artış oranında dünya birincisi oldu
Koronavirüse karşı patent başvuruları
Yapay zeka patent alamadı
Devir Patent Tescil Ofisi Data Center Expo Eurasia Fuarına Katılıyor
Yaratıcı fikirleri teşvik eden belge: Patent
Devir Patent