Kosgeb Hibe Kredisi Almak İçin İzlenmesi gereken 5 adım
Yeni bir projeyle iş kurmayı düşünüyorsanız ya da küçük ölçekli bir işletme kurmayı planlıyorsanız, kendi işinizin patronu olmak istiyorsanız KOSGEB hibe veya kredi desteklerinden yararlanarak işinizi kurabilirsiniz.
KOSGEB hibe veya kredi desteğiyle kendi işini kurmak isteyen girişimcilere 5 adımda başvurunun nasıl yapılması gerektiğini anlatalım.
Öncelikle bilmeyenler için KOSGEB hakkında kısa bir bilgi vereyim; KOSGEB girişimcilere kendi işini kurabilmeleri için çeşitli ödenekler sağlar. KOSGEB tarafından sağlanan Girişimcilik Destek Programı kapsamında 30.000TL’ye kadar verilen ödenekler hibe desteği kapsamındadır. İşletmenizi kurmanız yolunda ilk kuruluş desteği, ofis malzemeleri, 12 aylık işletme gideri desteği gibi konularda KOSGEB sizi destekliyor. Yani ilk olarak bu harcamalar için ödemeyi siz yapıyorsunuz fakat sonrasında harcamalarınızı faturalandırıp KOSGEB’den 30.000 TL’ye kadar geri ödeme alabiliyorsunuz.
Ayrıca, 30.000 TL’ye kadar hibe desteğinin yanı sıra faizsiz kredi desteğinden yararlanarak 70.000 TL’ye kadar destek alabilmeniz de mümkündür.
Şimdi gelelim, 5 kolay adımda KOSGEB hibe kredisini nasıl alabileceğinize.
1. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi
KOSGEB hibe veya kredi desteği alabilmek için öncelikle uygulamalı girişimcilik eğitimi almanız gerekmektedir. KOSGEB bu eğitimi bedelsiz olarak veriyor. Eğitim yaklaşık 70 saat sürüyor.
Eğer ki, örgün üniversite eğitiminiz sırasında 56 saat ve üzerinde girişimcilik dersi aldıysanız bunu da kabul ederek size sertifika verebiliyorlar. KOSGEB eğitimlerinin ne zaman ve hangi tarihlerde yapılacağına ilişkin bilgileri www.kosgeb.gov.tr adresinin duyurular ve sonrasında uygulamalı girişimcilik duyuruları sekmesinden görüntüleyebilirsiniz.
Ayrıca, KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri hakkında geçenlerde sizin için oldukça ayrıntılı bir yayın daha hazırlamıştık. KOSGEB’in girişimcilik eğitimleriyle ilgili detayları bağlantı üzerinden görebilirsiniz.
2. İş Planınızı Hazırlayın
Uygulamalı girişimcilik eğitiminizi tamamladıktan ve girişimcilik sertifikanızı aldıktan sonra ikinci adıma geçebilirsiniz.
Bu adımda işletmeniz için iş planınızı hazırlamanız gerekiyor. İş planı KOSGEB’den destek almanızı sağlayacak en önemli faktörler arasında yer alır ve değerlendirme sürecinde önemli bir yer tutar.
Standart bir iş planında, işletme faaliyetleriyle ilgili bilgi vermeniz gerekir. Bu konudaki daha detaylı bilgi için İş Planı Nedir ve Nasıl Hazırlanır? adlı yazımızı okuyarak fikir alabilirsiniz.
3. Destek Başvuru Süreci
İş planınızı hazırladıktan sonra destek başvurunuzu, iş planı ve gerekli diğer belgelerle birlikte ilgili KOSGEB Birimine yapmanız gerekir.
Destek başvurunuz, KOSGEB Birimi tarafından bilgi, belge ve şekil yönünden ön değerlendirmeye alınır. Birim ön değerlendirmenin ardından, iş planını kurula sunar. Kurul, bütçe imkanları başta olmak üzere yenilikçi, teknoloji kullanabilecek, katma değeri yüksek, ürün veya hizmet üretebilecek gibi çeşitli kriterlerle iş planınızı değerlendirir.
Kurul tarafından yapılan değerlendirmenin sonucunda iş planınız kabul edilebilir, reddedilebilir veya düzeltilmesi istenebilir. Bu sonuç işletmeye/girişimciye bildirilir.
Başvurusu kabul edilen işletmenin KOSGEB Veri Tabanına kayıt yapması gerekir.
4. Veritabanına Kayıt
Eğer, kurul tarafından iş planınız değerlendirilmiş ve hibe veya kredi desteğiniz onaylanmışsa Veritabanına kayıt işlemi yapmanız gerekir. www.devirpatent.com
KOSGEB’in web sitesinden E-Kobi sistemi aracılığıyla veritabanına kayıt için bir kullanıcı adı ve parola almanız gerekir. Aldığınız kullanıcı adı ve parola ile giriş yaparak Kobi Beyannamesini doldurmanız beklenir. Daha sonra evrakların asıllarını, fotokopilerini ve vergi levhasının fotokopisini ve birimin sizden talep edebileceği diğer belgeleri KOSGEB’e teslim etmeniz gerekir.
5. Sonuç
Sırasıyla; Girişimcilik Eğitimi, İş Planı, Başvuru Sürecini ve onay sonrası Veritabanına Kayıt işlemini gerçekleştirmiş olmanızla desteklerden yararlanmaya hak kazanmış olursunuz.
Mutlaka izleyin: KOSGEB ile İşini Kuran ve Başarılı Olan Girişimciler [Video]
KOSGEB Hibe ve Kredi Destekleri Konusunda Önemli Bilgilendirme
SMS veya belirsiz telefon numaralarından sizleri arayarak, KOSGEB adını kullanıp belirli bir ücret karşılında destek alabileceğinizi söyleyen şahıslara itibar etmeyiniz. KOSGEB desteklerine ancak siz gerekli belgelerle başvuru yapabilirsiniz. KOSGEB’in girişimcilik eğitimlerine katılmak ve KOSGEB’e başvuru yapmak ücretsizdir. Kurumun tek resmi web sitesi www.kosgeb.gov.tr adresidir. Bu web sitesi üzerinden şehrinizde bulunan KOSGEB müdürlüklerinin telefon ve adres bilgilerini öğrenebilirsiniz.

Devir Patent Tescil Ofisi.
Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, 'Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması’ başvurularının başladığını duyurdu. Asan, 2021 yılının ilk 6 ayında kuruma yapılan fikri mülkiyet başvurularının da arttığını bildirdi.Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması başvurularının başladığını açıkladı. Prof. Dr. Asan, yarışmanın hedef kitlesinin ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim gören üniversite öğrencileri olduğunu söyledi. Prof. Dr. Asan, bu yarışmayla öğrencilerin öncelikle patent konusunda farkındalıklarını artırmayı; bunun yanında da patent araştırması ve patent başvurusu yapma konularında bilgi ve tecrübe kazanmalarını sağlamayı amaçladıklarını kaydetti. Asan, 2017’de düzenledikleri ilk yarışmaya 101 farklı üniversiteden 518, 2019 yılındaki 2’nci Patent
Devamı »

bloglar

Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Orta öğretimde patent atağı
Patent başvuruları geçen yıla göre yüzde 16 arttış gösterdi
Türkiye uluslararası patent başvuruları artış oranında dünya birincisi oldu
Koronavirüse karşı patent başvuruları
Yapay zeka patent alamadı
Devir Patent Tescil Ofisi Data Center Expo Eurasia Fuarına Katılıyor
Yaratıcı fikirleri teşvik eden belge: Patent
Devir Patent