Logo ve Amblem Tescili
Marka ve sloganlar işitsel olarak koruma sağlarken bir diğer unsur da marka ile beraber kullanılan her türlü logo ve amblemlerdir. Kulllanıldıklarında artık firmanın ayırt edici birer unsuru haline gelen bu işaretler mutlaka tescil ile korunması gerekmektedir.
İstenirse marka tescil başvurusu yapılırken bu işaretler de ekstar bir masraf gerektirmeden tescil edilebilir. Tescil işlemi yapılmış markalara yeni logo eklenmek veya değiştirlmesi ancak yeni bir müracaat ile mümkündür.
Marka kelime kombainasyonlarında benzerlik arandığı gibi şekilsel unsurlarında benzerliği de önemli bir unsurdur. Şekilsel ibarelerin en önemlileri de Logo ve Amblem lerdir. Logo ve amblemlerde benzerlik görsel olarak benzer olma durumudur. Şekilsel unsurların benzerliği şekillerin bir bütün olarak benzerliği ile kabul edilir. Aranan benzerlik oranı ise ileri derece bir benzerlikdir.
İki şeklin logo veya amblemin karşılaştırması yapılırken kavramsal benzerlik tek başına yeterli değildir bunun yanında belirgin bir şekilde benzer de olması gereklidir. Örneğin bir kükreyen arslan figürü  içeren iki marka şekli olarak ayırt edilemeyecek derecede benzer olarak kabul edilebilmesi için kükreyen aslan figürüne yer verilmesi yeterli değildir. Arslan figürünün ayırt edilemeyecek kadar benzer olması durumu aranır.
Logo veya amblemler şekli unsurlar içeriyorsa o sektörde kullanıma açık bir şekil olması durumunda kullanılan şekilin ayırt ediciliğinin olması gereklidir. Örnek verilmesi gerekiyorsa Restoran sektöründe kaşık içeren bir logo veya amblem varsa bu şekil farklı unsurlar içermeldir. Kendisine özgü bir tasarım olmalıdır.
Logo veya Amblem + Kelime Kombinasyonu
Kelime + Logo veya amblem kombinasyonundan oluşan markalarda şekilin aynı biçimde kopyalanıp şekilden sonra bir kelime yazılması markanın taklit edilmesi olarak kabul edilir.
Kelime ve şekil beraber olan marka başvurularında ise kelime öncelikli olarak araştırılır.
Logo tescili ve Amblem tescili işlemlerinizde Devir Patent Marka Sorgulama sayfasını kullanabilir ve uzmanlarımıza danışabilirsiniz.
 Devir Patent Tescil Ofisi.
Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, 'Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması’ başvurularının başladığını duyurdu. Asan, 2021 yılının ilk 6 ayında kuruma yapılan fikri mülkiyet başvurularının da arttığını bildirdi.Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması başvurularının başladığını açıkladı. Prof. Dr. Asan, yarışmanın hedef kitlesinin ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim gören üniversite öğrencileri olduğunu söyledi. Prof. Dr. Asan, bu yarışmayla öğrencilerin öncelikle patent konusunda farkındalıklarını artırmayı; bunun yanında da patent araştırması ve patent başvurusu yapma konularında bilgi ve tecrübe kazanmalarını sağlamayı amaçladıklarını kaydetti. Asan, 2017’de düzenledikleri ilk yarışmaya 101 farklı üniversiteden 518, 2019 yılındaki 2’nci Patent
Devamı »

bloglar

Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Orta öğretimde patent atağı
Patent başvuruları geçen yıla göre yüzde 16 arttış gösterdi
Türkiye uluslararası patent başvuruları artış oranında dünya birincisi oldu
Koronavirüse karşı patent başvuruları
Yapay zeka patent alamadı
Devir Patent Tescil Ofisi Data Center Expo Eurasia Fuarına Katılıyor
Yaratıcı fikirleri teşvik eden belge: Patent
Devir Patent