MEB'den Patent ve Faydalı Model Bilgileri Yazısı
Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından Patent ve Faydalı Model Bilgileri konusunda resmi yazı yayınlandı.
Türkiye'de uygulanabilir, rasyonel bir mesleki ve teknik eğitim sistemi modelinin hayata geçirilmesi için gereken politika, tedbir ve eylem adımlarının belirlenmesi amacıyla hazırlanan, ilgi Strateji Belgesi ve Eylem Planının 3.1.3. Nolu tedbirinde,''...... Yeni bir malzeme, ürün, düzenek, uygulama geliştiren MTE öğrenci, kursiyer, çalışan ve öğretmenlerinin patent veya faydalı model başvurusu yapmaları teşvik edilecek ve desteklenecektir. Ulusal ve uluslararası yarışmalara katılanların teşvik edilmesi, ödüllendirilmesi ve yarışma ürünlerinin patentlerinin alınması hususunfa MTE okul ve kurumları desteklenecek, işletmelerle iş birliğinin geliştirilmesi sağlanacaktır.'' denilmektedir. 2006-2016 yılları arasında Patent Enstitüsü Başkanlığına patent başvurusunda bulunan/patent alan Genel Müdürlüğümüze bağlı okul ve kurumlarda öğrenim gören öğrenci ve öğretmenler ile patent ve faydalı model bilgileri ekte gönderilmiştir. Bilgilerinizi ve okul/kurumlarımızda patent ve faydalı model oluşturma çalışmaları bulunan/çalışmalara başlayacak olan öğrenci ve öğretmenlerin söz konusu Strateji Belgesi ve Eylem Planı kapsamındaki kamu kaynakları ve yerel imkanların kullanılarak desteklenmesi için gerekli hassasiyetin gösterilmesi hususunda gereğini rica ederim.

Devir Patent Tescil Ofisi. 
#patenthaber #markatescili #patent #tasarım #devirpatent
Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, 'Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması’ başvurularının başladığını duyurdu. Asan, 2021 yılının ilk 6 ayında kuruma yapılan fikri mülkiyet başvurularının da arttığını bildirdi.Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması başvurularının başladığını açıkladı. Prof. Dr. Asan, yarışmanın hedef kitlesinin ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim gören üniversite öğrencileri olduğunu söyledi. Prof. Dr. Asan, bu yarışmayla öğrencilerin öncelikle patent konusunda farkındalıklarını artırmayı; bunun yanında da patent araştırması ve patent başvurusu yapma konularında bilgi ve tecrübe kazanmalarını sağlamayı amaçladıklarını kaydetti. Asan, 2017’de düzenledikleri ilk yarışmaya 101 farklı üniversiteden 518, 2019 yılındaki 2’nci Patent
Devamı »

bloglar

Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Orta öğretimde patent atağı
Patent başvuruları geçen yıla göre yüzde 16 arttış gösterdi
Türkiye uluslararası patent başvuruları artış oranında dünya birincisi oldu
Koronavirüse karşı patent başvuruları
Yapay zeka patent alamadı
Devir Patent Tescil Ofisi Data Center Expo Eurasia Fuarına Katılıyor
Yaratıcı fikirleri teşvik eden belge: Patent
Devir Patent