NASAdan Sezon Sonu Kampanyası Çok Sayıda Patent Ücretsiz Kullanıma Açıldı!
NASAdan Sezon Sonu Kampanyası Çok Sayıda Patent Ücretsiz Kullanıma Açıldı!

Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi NASA, sahibi olduğu birçok bilimsel patenti halkın kullanımına açtı. Kamuya açık hale getirilen patentler isteyen herkes tarafından ücretsiz kullanılacak.
Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA) önceki yıllarda geliştirdiği ve patentlediği birçok teknolojiyi halkın kullanımına açtı. Patentli teknolojilerin kullanımında herhangi bir ücret ya da lisans anlaşması koşulu gerekmiyor. Ayrıca, patentli teknolojiler kullanılarak ticari bir ürün üretme ya da ticari girişimlerde bulunma konusunda da herhangi bir kısıtlama yok.

NASA'nın Sunduğu Teknolojilere Nereden Ulaşılır?
NASA’nın büyük bir kıyak yaparak halkın kullanımına sunduğu patentli teknolojiler tabii ki ilk değil. Daha önce de birçok teknolojiyi bu şekilde kamusal kullanıma sokan kuruluş, bu defa 56 yeni patenti herkesin kullanımına açmasıyla gündeme geldi. NASA’nın birçok farklı alanda patentlediği ve kulllanıma sunduğu teknolojilere buradan göz atabilir ilgili başlıklara tıklayarak ayrıntıları öğrenebilirsiniz. 

Devir Patent Tescil Ofisi. 
Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, 'Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması’ başvurularının başladığını duyurdu. Asan, 2021 yılının ilk 6 ayında kuruma yapılan fikri mülkiyet başvurularının da arttığını bildirdi.Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması başvurularının başladığını açıkladı. Prof. Dr. Asan, yarışmanın hedef kitlesinin ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim gören üniversite öğrencileri olduğunu söyledi. Prof. Dr. Asan, bu yarışmayla öğrencilerin öncelikle patent konusunda farkındalıklarını artırmayı; bunun yanında da patent araştırması ve patent başvurusu yapma konularında bilgi ve tecrübe kazanmalarını sağlamayı amaçladıklarını kaydetti. Asan, 2017’de düzenledikleri ilk yarışmaya 101 farklı üniversiteden 518, 2019 yılındaki 2’nci Patent
Devamı »

bloglar

Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Orta öğretimde patent atağı
Patent başvuruları geçen yıla göre yüzde 16 arttış gösterdi
Türkiye uluslararası patent başvuruları artış oranında dünya birincisi oldu
Koronavirüse karşı patent başvuruları
Yapay zeka patent alamadı
Devir Patent Tescil Ofisi Data Center Expo Eurasia Fuarına Katılıyor
Yaratıcı fikirleri teşvik eden belge: Patent
Devir Patent