Ne Kadar Erişim O kadar Etkileşim.
Günümüz dünyasında  sosyal medyanın gücünü hala fark edememiş ülkemizin bazı büyük markaları asosyalleşme tehlikesiyle karşı karşıya. Müşteri odaklı düşünmeyi gerektiren bu pazarlama anlayışı, markanızı sosyal olmaya ve sürekli müşteri ile iletişim kurmaya yöneltmekte. Bunu yapamayan markaların ciddi manada zorluk çektiğini söylemek yanlış olmaz. Devir erişilememe devri değil, erişebilme devri. Müşteri, erişebildiği markayı benimsiyor. Dijital dünyada, yani insanların kendilerini özgür hissettikleri ortamda eğer size ulaşmalarını engellerseniz, müşterinin sizin ürününüze ulaşma isteğini de engellemiş olursunuz. Eğer markanızı insanlarla konuşturursanız, markanıza bir kişilik kazandırırsanız müşteri üzerinde olumlu etkisi daha fazla olur. Müşteri, onu dinleyen ve ona cevap veren bir markayı karşısında görünce kendisini ister istemez özel hissedecektir ve markayı benimseyecektir. Aynı zamanda, bu etkileşim, markanın müşteriler arasında virale dönüşmesini bile sağlayabilecek potansiyeldedir. Facebook’ta onların arkadaşı gibi konuşmak, Twitter’da iletişim halinde olmak ve onların retweet’ini almak markaya olumlu yansıyacaktır.
Etkileşim kurmak, aynı anda müşteri yönetimi de yapmak demektir. Bütünleşik pazarlama anlayışını benimseyen ve bu bağlamda dijital iletişimlerini oluşturan markalar stratejiyi doğru belirleyen markalardır. Diğerleri ise, konunun başında bahsedildiği üzere, asosyalleşme tehlikesi ile karşı karşıya kalmış ve bilinirlik-benimseme özelliğini kaybetmek üzere olanlardır. Sadece geleneksel medya mecralarını çok aktif kullanarak yukarıda bahsettiğimiz etkiyi yakalamanız beklenemez. Bugün, karşılıklı iletişimin sağlandığı sosyal mecralarda, bütçesi daha az ve geleneksel medya mecralarına göre daha etkili bir iletişim sağlanabilir. Buna örnek olarak RedBull’u verebiliriz. RedBull, dünya marka sıralamasında ilk 100’de 49.sırada yer alıyor. Dünyanın en iyi 49. markası ama televizyonda verdiği reklamlar sadece karikatür. RedBull’u bugün bu sıraya getiren, genel iletişim ve pazarlama anlayışını sürekli etkileşim kurmak olarak benimsemesidir. Dijital iletişimi ve pazarlamayı her zaman en önemli yere koyan RedBull’un, ilerleyen zamanlarda bu strateji ile kendisini her zaman daha da üst sıralara taşıyacağından hiç şüphe yoktur.
Ve Bu Bağlamda En Önemli Şey: İçerik Üretimi
Eğer hedef kitleniz ile doğru iletişim kurmak istiyorsanız, kesinlikle onlara uygun içerik üretmek için mesai harcamalısınız. Pazarlama stratejilerini ona göre belirlemeli ve doğru adımlar atmalısınız. Doğru iletişim, etkili etkileşim demektir. Etkili etkileşim müşteri ile olan bağlarınızın her zaman kuvvetli olmasını sağlayacaktır. Bu bağlamda size yine, müşteri yönetimi konusunda da her zaman katma değer katacaktır. İçerik üretirken dikkat edilmesi gereken hususları hedef kitleniz belirler. Eğer hedef kitlenizi doğru analiz ettiyseniz, içerik üretmek sizin için çok zor olmayacaktır. Doğru içerik üretin ve markanızı konuşturun. İçeriğiniz kralsa, markanız da neden kral olmasın ki?
Sonuç olarak, dijital iletişim konusunda profesyonelleşmek isteyen markaların bu alanda bir departman oluşturup, uzmanlardan oluşan bir ekip kurmaları ve yine bu konuda bir danışmanlık hizmeti almaları, ya da işin tamamını yapacak bir ajansa bu işi devrederek, profesyonel destek almaları doğru bir hamle olacaktır.

Devir Patent Marka Tescil Ofisi.
Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, 'Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması’ başvurularının başladığını duyurdu. Asan, 2021 yılının ilk 6 ayında kuruma yapılan fikri mülkiyet başvurularının da arttığını bildirdi.Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması başvurularının başladığını açıkladı. Prof. Dr. Asan, yarışmanın hedef kitlesinin ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim gören üniversite öğrencileri olduğunu söyledi. Prof. Dr. Asan, bu yarışmayla öğrencilerin öncelikle patent konusunda farkındalıklarını artırmayı; bunun yanında da patent araştırması ve patent başvurusu yapma konularında bilgi ve tecrübe kazanmalarını sağlamayı amaçladıklarını kaydetti. Asan, 2017’de düzenledikleri ilk yarışmaya 101 farklı üniversiteden 518, 2019 yılındaki 2’nci Patent
Devamı »

bloglar

Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Orta öğretimde patent atağı
Patent başvuruları geçen yıla göre yüzde 16 arttış gösterdi
Türkiye uluslararası patent başvuruları artış oranında dünya birincisi oldu
Koronavirüse karşı patent başvuruları
Yapay zeka patent alamadı
Devir Patent Tescil Ofisi Data Center Expo Eurasia Fuarına Katılıyor
Yaratıcı fikirleri teşvik eden belge: Patent
Devir Patent