Patent Birincisi Arçelik'in Ar-Ge merkezlerine ödül
Arçelik Ar-Ge merkezleri, 5. Özel Sektör Ar-Ge Merkezleri Zirvesi kapsamında "Türkiye'nin En Başarılı Ar-Ge Merkezi" ödülüne layık görüldü

Arçelik'ten yapılan yazılı açıklamada, Ar-Ge projelerinin sonunda ortaya çıkan yeni teknoloji ve çıktıların kamuoyu ile paylaşılması, Ar-Ge merkezlerinin sorunlarının tartışılması ve başarılı Ar-Ge merkezlerine ödül verilmesi amacıyla oluşturulan 2015 Ar-Ge Merkezleri Performans Endeksi sonuçlarının açıklandığı kaydedildi.
Arçelik'in en büyük ödül olan "Türkiye'nin En Başarılı Ar-Ge Merkezi" ödülünün yanı sıra sektörel kategoride yapılan değerlendirme sonucunda da "Dayanıklı Tüketim Sektöründe En Başarılı Ar-Ge Merkezi" ödülünü kazandığı ifade edilen açıklamada, ödül töreninin ise Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Cami Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapıldığı belirtildi.

Arçelik adına ödülleri Üretim ve Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Oğuzhan Öztürk'ün, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün elinden aldığı bildirildi.
Yenilikçi ürün ve teknolojiler sergilendi

25 yıllık Ar-Ge birikimi ve kendi teknolojisi sayesinde ürettiği yenilikçi ürünleriyle dünyanın en önemli beyaz eşya üreticileri arasında yer alan Arçelik AŞ'nin, Congresium’da 80 metrekarelik alanda Homewhiz, OLED TV, Herb Garden ve soğutmalı fırın başta olmak üzere en yenilikçi ürün ve teknolojilerini sergilediği ifade edildi.
Arçelik AŞ'nin Ar-Ge alanında Türkiye’nin en çok yatırım yapan şirketlerinden biri olduğuna dikkat çekilen açıklamada, "Arçelik, Türk Patent Ligi’nde birinci sırada yer alıyor ve Türkiye’nin en çok uluslararası patent başvurusu yapan şirketi konumunda. Arçelik AŞ, Dünya Fikri Haklar Örgütünün (WIPO) yayınladığı ve en çok uluslararası patent başvurusu yapan şirketlerin sıralandığı listede 78. sırada yer alarak, bu zamana kadar hem şirket hem de Türkiye’nin ulaştığı en iyi dereceye sahip oldu. Arçelik, bugün 4 ülkede 11 Ar-Ge merkezinde binin üzerinde Ar-Ge çalışanı ile farklı coğrafyalardaki tüketicilerin yaşamlarına değer katacak ürünler geliştiriyor." denildi.

Devir Patent Tescil Ofisi. 
Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, 'Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması’ başvurularının başladığını duyurdu. Asan, 2021 yılının ilk 6 ayında kuruma yapılan fikri mülkiyet başvurularının da arttığını bildirdi.Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması başvurularının başladığını açıkladı. Prof. Dr. Asan, yarışmanın hedef kitlesinin ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim gören üniversite öğrencileri olduğunu söyledi. Prof. Dr. Asan, bu yarışmayla öğrencilerin öncelikle patent konusunda farkındalıklarını artırmayı; bunun yanında da patent araştırması ve patent başvurusu yapma konularında bilgi ve tecrübe kazanmalarını sağlamayı amaçladıklarını kaydetti. Asan, 2017’de düzenledikleri ilk yarışmaya 101 farklı üniversiteden 518, 2019 yılındaki 2’nci Patent
Devamı »

bloglar

Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Orta öğretimde patent atağı
Patent başvuruları geçen yıla göre yüzde 16 arttış gösterdi
Türkiye uluslararası patent başvuruları artış oranında dünya birincisi oldu
Koronavirüse karşı patent başvuruları
Yapay zeka patent alamadı
Devir Patent Tescil Ofisi Data Center Expo Eurasia Fuarına Katılıyor
Yaratıcı fikirleri teşvik eden belge: Patent
Devir Patent