Qualcomm ve Vivo'dan patent anlaşması
Qualcomm, Vivo ile 3G/4G Çin patent lisans anlaşması imzaladı.

Qualcomm Incorporated (NASDAQ: QCOM), Vivo Communication Technology şirketi ile yeni 3G ve 4G Çin Patent Lisans Anlaşması imzaladığını duyurdu. Anlaşma kapsamında Qualcomm, Vivo'ya Çin'de kullanım için 3G WCDMA, CDMA2000 ve 4G LTE ("3-mod" GSM, TD-SCDMA ve LTE-TDD dahil) destekli cihaz geliştirmesi ve üretimini yapması için telif hakkı taşıyan patent lisansı verdi.  Vivo tarafından telif hakları için yapılacak ödemeler,  Qualcomm tarafından Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu'na (NDRC) sunulan düzeltme planının şartlarına uygun olacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Vivo Başkan Yardımcısı Shi Yujian, "Bu lisans anlaşması ile Qualcomm'un son teknolojilerine erişebileceğiz ve bu sayede müşterilerimiz için yenilikçi ve yüksek kalitede cihazlar üretebileceğiz. Vivo yıllardan bu yana Çin'de ve dünyada Qualcomm ile yakın bir işbirliği içerisinde. Vivo'nun X7, X7Plus ve Xplay5 gibi popüler cihazlarında birlikte çalıştık. Rekabette inovasyonu çekirdeği olarak gören Vivo, telif haklarına oldukça saygı duymakta ve bu hakları takdir etmektedir." dedi.

Qualcomm Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Qualcomm Technology Licensing Genel Müdürü Alex Rogers ise açıklamasında şunları söyledi: "Qualcomm, Çin'in kablosuz endüstrisinin başarısının devamını önemsemektedir.  Vivo ile uzun süredir devam eden ilişkimizi tesis eden lisans anlaşmasını yeniden yapmış olmaktan mutluluk duyuyoruz. Teknolojilerimizin Vivo gibi birçok büyük Çinli mobil cihaz üreticisini başarılı global oyuncular haline getirmiş olmasını görmek bizleri heyecanlandırıyor."

Devir Patent Tescil Ofisi. 
Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, 'Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması’ başvurularının başladığını duyurdu. Asan, 2021 yılının ilk 6 ayında kuruma yapılan fikri mülkiyet başvurularının da arttığını bildirdi.Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması başvurularının başladığını açıkladı. Prof. Dr. Asan, yarışmanın hedef kitlesinin ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim gören üniversite öğrencileri olduğunu söyledi. Prof. Dr. Asan, bu yarışmayla öğrencilerin öncelikle patent konusunda farkındalıklarını artırmayı; bunun yanında da patent araştırması ve patent başvurusu yapma konularında bilgi ve tecrübe kazanmalarını sağlamayı amaçladıklarını kaydetti. Asan, 2017’de düzenledikleri ilk yarışmaya 101 farklı üniversiteden 518, 2019 yılındaki 2’nci Patent
Devamı »

bloglar

Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Orta öğretimde patent atağı
Patent başvuruları geçen yıla göre yüzde 16 arttış gösterdi
Türkiye uluslararası patent başvuruları artış oranında dünya birincisi oldu
Koronavirüse karşı patent başvuruları
Yapay zeka patent alamadı
Devir Patent Tescil Ofisi Data Center Expo Eurasia Fuarına Katılıyor
Yaratıcı fikirleri teşvik eden belge: Patent
Devir Patent