Rizede 'Ürün Güvenliği ve AR-GE' toplantısı
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının faaliyet alanlarının ve yürütülmekte olan projelerin tanıtımı konusunda tüm kesimlerin bilgilendirilmesi amacıyla Ürün Güvenliği ve AR-GE İkincil Mevzuat Uygulama Toplantısı, Rize’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Türkiye genelinde dokuz bölgede eş zamanlı olarak gerçekleştirilen, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının faaliyet alanlarının ve yürütülmekte olan projelerin tanıtımının yapıldığı, Rize, Trabzon, Ordu, Giresun, Samsun, Sinop, Kastamonu, Çorum ve Tokat illerinden oluşan dokuzuncu bölge, ikinci dönem toplantısı yapıldı.

Rize Ticaret Borsası Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İç Denetim Birim Başkanı Ahmet Oral, Türk Patent Enstitüsü Başkan Yardımcısı Dr. İbrahim Yaşar, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Erhan Kavaz ve böle illerinden gelen temsilciler katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Türk Patent Enstitüsü Başkan Yardımcısı Dr. İbrahim Yaşar, son on yıl içerisinde patent ve marka başvuruları konusunda önemli bir artış olduğunu, Rize’nin de içinde yer aldığı 9. Bölgeden de yapılan başvuruların azımsanmayacak sayıda olduğunu ifade etti.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İç Denetim Birim Başkanı Ahmet Oral, Türkiye’nin 2023 vizyonuna değinerek; “Ülkemiz 2023 yılında Dünya’nın ilk on ekonomisi içerisinde yer almayı hedefliyor. Bu hedefi yakalayabilmemiz adına Bakanlığımız bilim, sanayi ve teknoloji üretiminin arttırılması için gereken yasal düzenlemeleri ve projeleri hayata geçirmiştir” dedi.

“Rize” deyince akla çay sanayisinin geldiğine vurgu yapan Rize Valisi Erdoğan Bektaş; “Çay sanayisinin Rize için taşıdığı anlam ve ekonomide kapsadığı alanı göz önünde bulundurduğumuzda bu sektörde daha çok çalışıp dünya çapında bilinen bir marka üretmeliyiz ve çay deyince akla ilk Türk çayı gelmeli. Çünkü bölgede üretilen çayın niteliklere buna sahip. Dünya hıza gelişiyor ve değişiyor. Rize olarak bu hızlı gelişmeyi, yeni markalar üreterek yakalamak zorundayız” dedi.

Rize Organize Sanayi Bölgesinde sanayi yatırımlarının başladığını ifade eden Vali Bektaş, “Yüzyıl önce Tebriz, Batum, Erzurum, Trabzon diye ifade edebileceğimiz bir ticaret havzası vardı. Bu havzanın yeniden oluşması için Ovit Tüneliyle Rize, çok önemli bir yatırıma imza attı. Bu proje ile Doğu Anadolu, denizle buluşmuş olacak ve yüzyıl önceki ticaret havzası yeniden oluşacak. Ayrıca Rize-Erzurum Karayolu üzerinde İyidere Vadisinde oluşturulması planlanan lojistik merkez de bu ticaret havzasına ayrı bir anlam katacak” şeklinde konuştu.

Vali Bektaş, konuşmasının son bölümünde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının son dönemlerde kendisini revize ederek yeni bir vizyon kazandığını belirterek, Bakanlığının çalışmalarının ufuk açıcı olduğunu söyledi.

Devir Patent Tescil Ofisi. 
#patenthaber #markatescili #wipo #tpe #devirpatent
Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, 'Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması’ başvurularının başladığını duyurdu. Asan, 2021 yılının ilk 6 ayında kuruma yapılan fikri mülkiyet başvurularının da arttığını bildirdi.Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması başvurularının başladığını açıkladı. Prof. Dr. Asan, yarışmanın hedef kitlesinin ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim gören üniversite öğrencileri olduğunu söyledi. Prof. Dr. Asan, bu yarışmayla öğrencilerin öncelikle patent konusunda farkındalıklarını artırmayı; bunun yanında da patent araştırması ve patent başvurusu yapma konularında bilgi ve tecrübe kazanmalarını sağlamayı amaçladıklarını kaydetti. Asan, 2017’de düzenledikleri ilk yarışmaya 101 farklı üniversiteden 518, 2019 yılındaki 2’nci Patent
Devamı »

bloglar

Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Orta öğretimde patent atağı
Patent başvuruları geçen yıla göre yüzde 16 arttış gösterdi
Türkiye uluslararası patent başvuruları artış oranında dünya birincisi oldu
Koronavirüse karşı patent başvuruları
Yapay zeka patent alamadı
Devir Patent Tescil Ofisi Data Center Expo Eurasia Fuarına Katılıyor
Yaratıcı fikirleri teşvik eden belge: Patent
Devir Patent