Sağlık Bakanlığı Tarafından Ruhsatlı İlk Türk Ürünü Ankaferd Kan Dondurucu
Türk bilim adamları tarafından, her türlü dış kanamaları saniyeler içinde durdurabilen, tamamen bitkisel “ankaferd BLOODSTOPPER” adı verilen ürünün tescil başvurusu Devir Patent Tescil Ofisi tarafından Türk Patent Enstitüsü’ne yapıldı.

Ankaferd Bloodstopper, vücut dışı yaralanmalar, tramvatik kesikler, diş operasyonları , spontan ya da cerrahi girişimler sonrası oluşan minör ve majör kanamaların durdurulmasında kullanılan tıbbı bir üründür.

Hüseyin Cahit Fırat’ın aile mirası bitkisel formülüyle bilimcil mercilere başvurmasının ardından, formülün dünyada ses getirecek ehemmiyette olduğu Hacettepe Üniversitesi Hermatoloji Bölümü tarafından ispatlanmış ve kanamayı durduran bir ürün geliştirilmiştir. Kanama  durdurucu Ankaferd Bloodstopper isimli bu ürünün dünya üzerindeki pazarlama ve dağıtım hakları Ankaferd İlaç Kozmetik A.Ş’ne aittir.

Ürünün tescil işlemleri için Buluş Sahibi Eyüp Vedat Fırat adına 22.08.2016 tarihinde başvuruda bulunan  “Devir Patent Genel Müdürü Sezgin Özdamar , Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlı ilk Türk ürünü olmasına da dikkat çekerek ürünün Türkiye’de ve tüm dünyada korunması için bütün çalışmaların başladığını belirtti. İnsanlar için sağlayacağı faydaları zamanla göreceğiz ve dünyada ses getirecek bir milli ürün yetişmektedir”, ifadelerini kullandı.
Devir Patent Tescil Ofisi.
Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, 'Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması’ başvurularının başladığını duyurdu. Asan, 2021 yılının ilk 6 ayında kuruma yapılan fikri mülkiyet başvurularının da arttığını bildirdi.Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması başvurularının başladığını açıkladı. Prof. Dr. Asan, yarışmanın hedef kitlesinin ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim gören üniversite öğrencileri olduğunu söyledi. Prof. Dr. Asan, bu yarışmayla öğrencilerin öncelikle patent konusunda farkındalıklarını artırmayı; bunun yanında da patent araştırması ve patent başvurusu yapma konularında bilgi ve tecrübe kazanmalarını sağlamayı amaçladıklarını kaydetti. Asan, 2017’de düzenledikleri ilk yarışmaya 101 farklı üniversiteden 518, 2019 yılındaki 2’nci Patent
Devamı »

bloglar

Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Orta öğretimde patent atağı
Patent başvuruları geçen yıla göre yüzde 16 arttış gösterdi
Türkiye uluslararası patent başvuruları artış oranında dünya birincisi oldu
Koronavirüse karşı patent başvuruları
Yapay zeka patent alamadı
Devir Patent Tescil Ofisi Data Center Expo Eurasia Fuarına Katılıyor
Yaratıcı fikirleri teşvik eden belge: Patent
Devir Patent