Sosyal medya hesap ihlallerine karşı yapılması gerekenler nedir?

Sosyal medya hesap ihlallerine karşı yapılması gerekenler nedir?  Sosyal medya ihlallerinin engellenmesi mümkün müdür?

İnternet teknolojisi ve kültürünün hızla yaygınlaşması sonucunda Sosyal Medya olarak anılan platformlar oluşmuştur.  Ulusal bazda ve uluslararası bilinen ve bilinmeyen birçok platform oluşmuştur. Sayıları her gün artmakta ve popülaritede her gün değişmektedir.

En bilinenleri; facebook, twitter, Instagram WordPress, Badoo, Windows Live, LinkedIn, Bebo, Vkontakte, Orkut, Myspace, Google+, Friendster, Viadeo, Flickr, Last.fm, Fotolog, LiveJournal, Xing, StumbleUpon, DeviantART, My Opera, Muxlim, Tumblr, Dailybooth, Picasa, Blogger, Youtube, My Yahoo!, Digg, Reddit, Technorati, FriendFeed, iLike, Google Reader, Fizy, Coroflot, Gdgt, ,.



Sosyal medya üzerinden yapılan ihlalleri üç ana gruba ayırmak gerekir;

1.  Kişilik haklarınızı ve markanızı haksız karalama, kötüleme, itibar zedeleyici iftiralar yöneltme …

2. Şahsınız, firmanız veya markanızla karışıklığa sebebiyet verecek sahte hesaplar oluşturup kendi sitesine yönlendirme veya müşteri üzerinde olumsuz imaj oluşturma …

3. Şantaja yönelik oluşturulan sosyal medya sitelerinde aleyhinize beyanlar oluşturup içeriği kaldırmak veya düzeltmek için üyelik, reklam adı altında para talep etmek veya farklı yollardan haksız kazanç elde etmek..

Özellikle 3 numaralı ihlal özellikle ulusal bazda yaygın olup en sık görünenleri Şikayet, Tavsiye ve Yorum Paylaşım siteleridir. Bu tür sitelerde özelikle rakipler sahte hesap oluşturup şahsınız, firmanız ve markanız hakkında olumsuz müşteri yorumu ve deneyimi altında yorum ve sözde şikayet yaparak karalama yapmaktadır. Bu tür olumsuz şikayet ve yorumu alan site tarafınızla irtibata geçip sözde görüşünüzü istemekte akabinde tarafınızdan açıklama ve sözde şikayeti silmek için genellikle üye bedeli adı altında para talep etmektedir.

Her üç durumda kontrol altına alınmaz ve engellenmezse tarafınıza ve markanıza büyük zararlar verebilir.

Devir Patent, bilgi birikimi ve tecrübeyle hak ihlallerinin tespiti ve engellenmesi konusunda hizmet vermektedir.

 

Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, 'Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması’ başvurularının başladığını duyurdu. Asan, 2021 yılının ilk 6 ayında kuruma yapılan fikri mülkiyet başvurularının da arttığını bildirdi.Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması başvurularının başladığını açıkladı. Prof. Dr. Asan, yarışmanın hedef kitlesinin ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim gören üniversite öğrencileri olduğunu söyledi. Prof. Dr. Asan, bu yarışmayla öğrencilerin öncelikle patent konusunda farkındalıklarını artırmayı; bunun yanında da patent araştırması ve patent başvurusu yapma konularında bilgi ve tecrübe kazanmalarını sağlamayı amaçladıklarını kaydetti. Asan, 2017’de düzenledikleri ilk yarışmaya 101 farklı üniversiteden 518, 2019 yılındaki 2’nci Patent
Devamı »

bloglar

Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Orta öğretimde patent atağı
Patent başvuruları geçen yıla göre yüzde 16 arttış gösterdi
Türkiye uluslararası patent başvuruları artış oranında dünya birincisi oldu
Koronavirüse karşı patent başvuruları
Yapay zeka patent alamadı
Devir Patent Tescil Ofisi Data Center Expo Eurasia Fuarına Katılıyor
Yaratıcı fikirleri teşvik eden belge: Patent
Devir Patent