Tıp Alanında Devrim Gibi Buluş!
Yerli ilaç sektöründe bir ilke imza atıldı. Yeni gelişmeyle birlikte artık kemoterapinin kötü yan etkileri ortadan kaldırılacak.

Türkiye'de gerçekleştirilen yeni bir çalışma ile birlikte özellikle kanser hastalarının bundan sonraki tedavisinde çok daha rahat bir şekilde kemoterapinin yapılması sağlanacak. Kemoterapinin en önemli yan etkilerinden birisi olan nötroponin engellenmesi yapılan çalışmalar ile birlikte mümkün olurken bu sayede kemoterapinin çok daha rahat bir şekilde yapılabilmesi sağlanacak. Üstelik yan etki yaşanmadığı içinde kişilerin daha iyi ve mutlu bir şekilde kanserle mücadele edebilmesi sağlanacak.

Yerli ilaç sektöründe faaliyet gösteren bir firma tarafından yapılan bu hamle, büyük bir avantaj sağlarken tıp alanında da büyük bir ses getirdi.

Türkiye'deki özel bir ilaç firması tarafından uzun zamandan beri çalışmaların yapıldığı ve çalışmaların sonuç verdiği açıklanırken bu çalışmalar ile birlikte dünya genelindeki kanser tedavilerinde artık yan etkinin yaşanmayacağı belirtildi. Konuyla ilgili özel bir basın toplantısı yapılırken özel ilaç firmasının yönetim kurulu başkanı 9 yıllık bir Ar-Ge sürecinin ardından kullanılabilir duruma getirilen ilaç hakkında detayları paylaştı.

9 yılın ardından ürünün kullanılabilir duruma gelmesi ile birlikte büyük bir mutluluk yaşadıklarını söyleyen Başkan, tıp alanında yeni bir dönemi başlatacaklarını ifade etti.

Kemoterapi gören kişilerin en önemli sorunlarından birisinin ilaçların yan etkisi olduğunu söyleyen yönetim kurulu başkanı, bundan sonraki süreç içerisinde artık böyle olumsuz bir durumun yaşanmayacağı ve hastalık ile tedavideki başarı oranlarının da artacağını söyledi.  

Devir Patent Tescil Ofisi.
Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, 'Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması’ başvurularının başladığını duyurdu. Asan, 2021 yılının ilk 6 ayında kuruma yapılan fikri mülkiyet başvurularının da arttığını bildirdi.Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması başvurularının başladığını açıkladı. Prof. Dr. Asan, yarışmanın hedef kitlesinin ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim gören üniversite öğrencileri olduğunu söyledi. Prof. Dr. Asan, bu yarışmayla öğrencilerin öncelikle patent konusunda farkındalıklarını artırmayı; bunun yanında da patent araştırması ve patent başvurusu yapma konularında bilgi ve tecrübe kazanmalarını sağlamayı amaçladıklarını kaydetti. Asan, 2017’de düzenledikleri ilk yarışmaya 101 farklı üniversiteden 518, 2019 yılındaki 2’nci Patent
Devamı »

bloglar

Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Orta öğretimde patent atağı
Patent başvuruları geçen yıla göre yüzde 16 arttış gösterdi
Türkiye uluslararası patent başvuruları artış oranında dünya birincisi oldu
Koronavirüse karşı patent başvuruları
Yapay zeka patent alamadı
Devir Patent Tescil Ofisi Data Center Expo Eurasia Fuarına Katılıyor
Yaratıcı fikirleri teşvik eden belge: Patent
Devir Patent