Toyota'dan arabaların ön camları için arttırılmış gerçeklik patenti
Sanal gerçeklik ve arttırılmış gerçeklik alanındaki gelişmeler otomotiv teknolojilerini de fazlasıyla etkileyecek. Toyota bu konuda önemli adımlar atan firmalardan biri.

Sanal gerçeklik teknolojisi ve arttırılmış gerçeklik alanında önemli gelişmelerle karşılaşıyoruz. Toyota da bu alanda rakiplerinin gerisinde kalmamak ve geleceği şekillendirmek için çalışmalarına devam ediyor. Firmanın son olarak arttırılmış gerçeklik teknolojisi ile ilgili bir patent aldığı ortaya çıktı.
Toyota'nın aldığı yeni arttırılmış gerçeklik teknolojisinde ön camdaki sistem size yol hakkında detaylı bilgiler veriyor. Açıklamalara göre motor kontrol modülü direksiyonun açısını ve hızını analiz edecek, ön tarafa yerleştirilmiş kamera ise şeritleri belirliyor, içteki kameraysa sürücünün bakış açısını tespit ediyor. Sonuç olarak sistem bütün bu verileri birleştirip sürücünün yolda en iyi şekilde ilerleyebilmesi için gereken bilgileri ön cama yansıtıyor. 
Örneğin arabayı hızlı sürmeye başladınız ve uzaktaki bir yere bakmak istiyorsunuz. Sistem harekete geçip bakmanız gereken yere odaklanmanız için bakış açınızı küçültecek ve ileriyi daha rahat görebileceksiniz. Autoblog'ta bu patentin son derece yararlı ve gerçekçi olduğu söyleniyor. Toyota bu teknoloji için gereken bütün parçalara sahip, ama şu an mühendisler en verimli kullanımı bulmaya çalışıyorlar.

Devir Patent Tescil Ofisi.
Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, 'Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması’ başvurularının başladığını duyurdu. Asan, 2021 yılının ilk 6 ayında kuruma yapılan fikri mülkiyet başvurularının da arttığını bildirdi.Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması başvurularının başladığını açıkladı. Prof. Dr. Asan, yarışmanın hedef kitlesinin ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim gören üniversite öğrencileri olduğunu söyledi. Prof. Dr. Asan, bu yarışmayla öğrencilerin öncelikle patent konusunda farkındalıklarını artırmayı; bunun yanında da patent araştırması ve patent başvurusu yapma konularında bilgi ve tecrübe kazanmalarını sağlamayı amaçladıklarını kaydetti. Asan, 2017’de düzenledikleri ilk yarışmaya 101 farklı üniversiteden 518, 2019 yılındaki 2’nci Patent
Devamı »

bloglar

Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Orta öğretimde patent atağı
Patent başvuruları geçen yıla göre yüzde 16 arttış gösterdi
Türkiye uluslararası patent başvuruları artış oranında dünya birincisi oldu
Koronavirüse karşı patent başvuruları
Yapay zeka patent alamadı
Devir Patent Tescil Ofisi Data Center Expo Eurasia Fuarına Katılıyor
Yaratıcı fikirleri teşvik eden belge: Patent
Devir Patent