Türkiye Patent Ödülleri sahiplerini buldu
Türkiye Patent Ödülleri sahiplerini buldu. Koç Holding 8.400’ü aşkın patent ile en çok patente sahip grup olurken Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı. Koç Holding bu yıl da en çok uluslararası patent başvurusu yapan şirket oldu.

Bu yıl 5’incisi düzenlenen Türk Patent Ödülleri Töreni’nde, Koç Grubu şirketi Arçelik Patent Ligi’ndeki birinciliğini korurken, bu yıl da en çok uluslararası patent başvurusu yapan şirket oldu. Ford Otosan üçüncülük, Tofaş ise dördüncülük ödülünü aldı. Türk Patent Enstitüsü tarafından düzenlenen 5. Türk Patent Ödülleri töreninde, Koç Holding’in merhum Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç saygıyla anıldı.

Törende birincilik ve en çok uluslararası patent başvurusu yapan şirket ödülünü Arçelik adına Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, üçüncü sıradaki Ford Otosan’ın ödülünü Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, dördüncü sıradaki Tofaş’ın ödülünü ise TOFAŞ CEO’su Cengiz Eroldu aldı.

Ömer M. Koç, tören sonrasında yaptığı açıklamada, Koç Topluluğu’nun 7 binin üzerinde marka, 3.600’ün üzerinde patent ailesi, 8.400’ün üzerinde patent, 800’ün üzerinde endüstriyel tasarım, 4.800’ün üzerinde internet alan adı ile Türkiye’nin en büyük fikri haklar portföyüne sahip olduğuna dikkat çekti.

Topluluk şirketlerinin 2014 yılında 563 yeni patent başvurusu gerçekleştirdiğini, bu sayıyı 2015 yılında 660’a çıkardığını vurgulayan Ömer M. Koç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hem şirketlerimizin hem de ülkemizin sürdürülebilir rekabetçiliği açısından en çok önem verdiğimiz konulardan biri teknoloji gücümüz. Bu hedefle, hız kesmeyen teknoloji yatırımlarımızla, daha üstün nitelikli ürünler ve hizmetler geliştirmeyi ve iş süreçlerimizi yenilemeyi sürdürüyoruz. Ar-Ge ve inovasyon alanındaki liderliğimizi daha da güçlendirmek temel hedeflerimiz arasında yer alıyor."

Devir Patent Tescil Ofisi.
Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, 'Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması’ başvurularının başladığını duyurdu. Asan, 2021 yılının ilk 6 ayında kuruma yapılan fikri mülkiyet başvurularının da arttığını bildirdi.Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması başvurularının başladığını açıkladı. Prof. Dr. Asan, yarışmanın hedef kitlesinin ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim gören üniversite öğrencileri olduğunu söyledi. Prof. Dr. Asan, bu yarışmayla öğrencilerin öncelikle patent konusunda farkındalıklarını artırmayı; bunun yanında da patent araştırması ve patent başvurusu yapma konularında bilgi ve tecrübe kazanmalarını sağlamayı amaçladıklarını kaydetti. Asan, 2017’de düzenledikleri ilk yarışmaya 101 farklı üniversiteden 518, 2019 yılındaki 2’nci Patent
Devamı »

bloglar

Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Orta öğretimde patent atağı
Patent başvuruları geçen yıla göre yüzde 16 arttış gösterdi
Türkiye uluslararası patent başvuruları artış oranında dünya birincisi oldu
Koronavirüse karşı patent başvuruları
Yapay zeka patent alamadı
Devir Patent Tescil Ofisi Data Center Expo Eurasia Fuarına Katılıyor
Yaratıcı fikirleri teşvik eden belge: Patent
Devir Patent