Vodafone Oksijenden geçen yıl 78 patent başvurusu
Vodafone'un tüm operasyonları içinde "Global İnovasyon Merkezi" seçilen OKSİJEN, mobil telekomünikasyon alanında geliştirdiği buluşlarla 2015 yılında 78 patent başvurusu yaptı.
Şirketten yapılan açıklamaya göre Vodafone Türkiye, global inovasyon şirketi OKSİJEN aracılığıyla yenilikçi mobil ve sabit iletişim teknolojileri geliştirmeye devam ediyor.
Vodafone Grubunun ortaklıklarıyla 26 ülkedeki 400 milyonu aşkın Vodafone abonesi için teknoloji üreten ve Türkiye'den yurt dışına teknoloji ihraç eden OKSİJEN, 2015 yılında geliştirdiği buluşlarla Türk Patent Enstitüsüne 78 patent başvurusu gerçekleştirerek geçen seneki rekorunu ikiye katladı.

2015 yılı başvuruları, Lokasyon Tabanlı Servisler, Mesajlaşma, Makinelerarası İletişim, Bulut Bilişim, Mobil Finansal Servisler, Mobil Şebekeler, Bireysel ve Kurumsal Mobil Uygulama ve Servisler kategorilerinde yapıldı. OKSİJEN'in halihazırda Lokasyon Bazlı Servisler, Mesajlaşma ve Mobil Ödeme Sistemleri alanlarında, son başvurularıyla değerlendirme süreci devam eden toplam 110 patent başvurusu bulunuyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen OKSİJEN Genel Müdürü Murat Ekşioğlu, şunları kaydetti:
"Vodafone Türkiye'nin inovasyon şirketi OKSİJEN olarak ülkemiz için yerli teknoloji üretirken global partnerlerimize en yeni mobil teknolojileri sunmaya çalışıyoruz. Fikir hakkının şirketimize sağladığı değere ve katkıya verdiğimiz önemin bir göstergesi olarak yeni buluşların yaratılmasını destekliyor ve OKSİJEN'e ait patent başvuruları yaparak bu değerli fikirlerin korunmasını sağlıyoruz.

53 çalışanımızın buluşlarıyla 2015 yılında yaptığımız 78 patent başvurumuzla kendi rekorumuzu ikiye katlayarak kırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Vodafone Türkiye'nin dijital dönüşüm vizyonu çerçevesinde ülkemizin bir teknoloji üretim merkezi olması yolunda çalışmalarımızı devam ettireceğiz."

Devir Patent Tescil Ofisi

Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, 'Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması’ başvurularının başladığını duyurdu. Asan, 2021 yılının ilk 6 ayında kuruma yapılan fikri mülkiyet başvurularının da arttığını bildirdi.Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması başvurularının başladığını açıkladı. Prof. Dr. Asan, yarışmanın hedef kitlesinin ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim gören üniversite öğrencileri olduğunu söyledi. Prof. Dr. Asan, bu yarışmayla öğrencilerin öncelikle patent konusunda farkındalıklarını artırmayı; bunun yanında da patent araştırması ve patent başvurusu yapma konularında bilgi ve tecrübe kazanmalarını sağlamayı amaçladıklarını kaydetti. Asan, 2017’de düzenledikleri ilk yarışmaya 101 farklı üniversiteden 518, 2019 yılındaki 2’nci Patent
Devamı »

bloglar

Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Orta öğretimde patent atağı
Patent başvuruları geçen yıla göre yüzde 16 arttış gösterdi
Türkiye uluslararası patent başvuruları artış oranında dünya birincisi oldu
Koronavirüse karşı patent başvuruları
Yapay zeka patent alamadı
Devir Patent Tescil Ofisi Data Center Expo Eurasia Fuarına Katılıyor
Yaratıcı fikirleri teşvik eden belge: Patent
Devir Patent