Yine Apple, Yine Patent Davası
Yine Apple, Yine Patent Davası!
Gün geçmiyor ki yine bir Apple patent davası duymayalım. Geçtiğimiz aylarda Samsung ile patent davası son bulan Apple, bu seferde Ericsson'un açtığı mobil alanındaki patent davası önemli bir yere sahip. Bunlara, GSM, 3G standartları UMTS ve LTE ile 4G ağlarda kullanılanlar dahil olmak üzere çeşitli mobil iletişim standartları için gerekli olan patentler de dahil. Akıllı telefon üreticileri ise eğer firmanın bu "standart" patentlerini kullanırsa anlaşma gereği her yıl firmaya belli bir miktar para ödemek zorunda.
Diğer mobil üreticiler zaten bir anlaşması bulunuyor. Ancak Apple'ın Ericsson ile olan anlaşması bir süre önce son bulmuştu. Yeni bir anlaşma ise görüşmeler sonucunda sağlanamamıştı. Hatta bu olayın ardından Ericsson bu yılın başlarında Apple'ı davaya bile vermişti. Hatta bu dava Ericsson'un aleyhine sonuçlansaydı iPhone'ların satışının durdurulması dahi söz konusu olacaktı. Neyse ki problem büyümeden iki firma dava sonuçlanmadan, geçtiğimiz gün itibariyle anlaşma sağladılar. 7 yıl sürecek olan anlaşmaya göre Apple, bu yıl da dahil olmak üzere yıllık periyotlarda satılan her hücresel destekli iOS cihazı başına belirli bir oranda ödeme yapacak.(Cihaz başına, gelen paranın %0.5'i Ericsson'a verilecek)
Devir Patent Marka Tescil Ofisi..
Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, 'Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması’ başvurularının başladığını duyurdu. Asan, 2021 yılının ilk 6 ayında kuruma yapılan fikri mülkiyet başvurularının da arttığını bildirdi.Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması başvurularının başladığını açıkladı. Prof. Dr. Asan, yarışmanın hedef kitlesinin ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim gören üniversite öğrencileri olduğunu söyledi. Prof. Dr. Asan, bu yarışmayla öğrencilerin öncelikle patent konusunda farkındalıklarını artırmayı; bunun yanında da patent araştırması ve patent başvurusu yapma konularında bilgi ve tecrübe kazanmalarını sağlamayı amaçladıklarını kaydetti. Asan, 2017’de düzenledikleri ilk yarışmaya 101 farklı üniversiteden 518, 2019 yılındaki 2’nci Patent
Devamı »

bloglar

Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Orta öğretimde patent atağı
Patent başvuruları geçen yıla göre yüzde 16 arttış gösterdi
Türkiye uluslararası patent başvuruları artış oranında dünya birincisi oldu
Koronavirüse karşı patent başvuruları
Yapay zeka patent alamadı
Devir Patent Tescil Ofisi Data Center Expo Eurasia Fuarına Katılıyor
Yaratıcı fikirleri teşvik eden belge: Patent
Devir Patent