iPhone 7 için yeni patent!
iPhone 7, Apple'ın aldığı bu yeni patente bakılırsa çok farklı bir kamerayla gelecek!

iPhone modellerinin uzun bir süredir en çok takdir edilen yanları arasında cihazın harika fotoğraflar elde edebilen başarılı kameralarının yer aldığı bir gerçek. Apple tarafından alındığı ortaya çıkan yeni bir patent, iPhone'daki bu başarılı kameraların yakın bir gelecekte çok daha iyi bir hale gelebileceğine işaret ediyor.

Yeni iPhone modellerinde arka panelde çift kameranın yer alacağı söylentisi halihazırda bir süredir ortalıkta dolanmaya devam etse de konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmamıştı. 30 Haziran 2015'te dosyalandığı anlaşılan bu patent başvurusu sayesinde artık yeni iPhone'ların kameralarına dair çok daha fazla şey biliyoruz. Patentte yer alan bilgilere göre tek bir lensin arkasına iki adet kamera modülünün yerleştirilmesiyle, iPhone'un çok daha iyi odaklanma ve optik yakınlaştırma becerileri kazanacağı görülüyor. Diğer bir ifadeyle, yakınlaştırma özelliği kullanılarak çekilen kareler bu yeni patentle birlikte öncekilere göre çok daha yüksek bir kaliteye sahip olacak.

Yeni patentin getireceği diğer özellikler arasında aynı anda normal hızda ya da yavaş çekimde ve farklı çözünürlüklerde video kaydetme olanağı, yine aynı anda yakınlaştırılmış ve geniş açılı fotoğraflar çekme ve video kaydederken yüksek çözünürlüklü fotoğraflar elde etme gibi yenilikler yer alıyor.

Bütün bu işlevlerin yanında Apple'ın bu patentle birlikte "daha etkileyici bir medya deneyimi" yaratmak için gelişmiş bir yazılım üzerinde çalıştığı da anlaşılıyor. Her ne kadar bir patent bütün bu özellikleri nihayet bir Apple ürününde kesinlikle göreceğimiz anlamına gelmese de, bir süredir iPhone'un kamerası üzerinde 800'ü aşkın mühendisin yoğun bir mesai harcadağı biliniyor.
Devir Patent Marka Tescil Ofisi.
Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, 'Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması’ başvurularının başladığını duyurdu. Asan, 2021 yılının ilk 6 ayında kuruma yapılan fikri mülkiyet başvurularının da arttığını bildirdi.Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması başvurularının başladığını açıkladı. Prof. Dr. Asan, yarışmanın hedef kitlesinin ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim gören üniversite öğrencileri olduğunu söyledi. Prof. Dr. Asan, bu yarışmayla öğrencilerin öncelikle patent konusunda farkındalıklarını artırmayı; bunun yanında da patent araştırması ve patent başvurusu yapma konularında bilgi ve tecrübe kazanmalarını sağlamayı amaçladıklarını kaydetti. Asan, 2017’de düzenledikleri ilk yarışmaya 101 farklı üniversiteden 518, 2019 yılındaki 2’nci Patent
Devamı »

bloglar

Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Orta öğretimde patent atağı
Patent başvuruları geçen yıla göre yüzde 16 arttış gösterdi
Türkiye uluslararası patent başvuruları artış oranında dünya birincisi oldu
Koronavirüse karşı patent başvuruları
Yapay zeka patent alamadı
Devir Patent Tescil Ofisi Data Center Expo Eurasia Fuarına Katılıyor
Yaratıcı fikirleri teşvik eden belge: Patent
Devir Patent