Leave your phone number, our team will communicate with you as soon as possible.
Name - Surname :
Phone :
let's call you
2015 yılının en iyi pazarlama kampanyaları Marka Yönetimi
Öncelikle 2015 yılının pazarlama kampanyaları açısından diğer yıllara göre kısır bir yıl olarak geçtiğini söylemem gerek. Gerçekten anlamlı, ses getiren ve hedeflerini tutturabilen pazarlama kampanyalarının sayısı bence bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar az sayıda.
2015 biterken bu yılın dikkat çeken pazarlama kampanyalarına şöyle bir göz atalım isterseniz
Ezber bozan Sedan. Fiat bu araç için gerçekten yoğun bir emek harcadı. 800 milyon dolarlık bir yatırımın sonucunda model markanın küresel ürün gamındaki yerini aldı. Türkiye’deki iletişim stratejileri Future Bright tarafından yapıldı. “İyi bir otomobile sahip olmak artık bir ayrıcalık değil” diyorlar özetle. Yani müşterisine ulaşılabilir lüksü vaat ediyor. Fiat 500 ile imajını yenilemek için oldukça uğraşan Fiat, bakalım Egea ile “taksici arabası” olma algısının son izlerini de yıkabilecek mi? Göreceğiz.
Öte yandan Fiat Pazarlama Müdürü Özgür Süslü’ye göre “web sitesi ziyaretleri, Google aramaları, showroom ziyaretleri gibi göstergeler bu kampanyanın Tofaş tarihinde en çok ses getiren iletişim kampanyası olduğunu gösteriyor.”
Reklamdaki ünlü (Erdal Beşikçioğlu)-marka eşleşmesinin uyumuna ise diyecek laf yok.
Lav
Gürallar porselene ait bir marka Lav. Sıradan bir ürünü yepyeni bir heyecanla pazarlamayı başardılar. Kadınların, cam bardak değiştirmek için mevcutların kırılmasını beklemesi iç görüsü üzerinden yaptıkları reklam serisi bana kalırsa çok başarılıydı. “Hayatınızda ona yer açın” dediler. Paşabahçe’yi hedef aldıkları aşikar. Evlerdeki Paşabahçe bardakların yerini almak o kadar kolay değil. Bunun en bariz yolu insanları tüketime teşvik etmek. Reklamın amacı elbette tüketime sevk etmektir. Ancak bunu açık açık yapmaları cesurcaydı doğrusu
 Hopi
Yine çok iyi bir ünlü-marka eşleşmesi. Tolga Çevik’in oynadığı reklam serisi dikkat çekmeyi kesinlikle başarıyor. Sadakat kartının mobil versiyonuna geçmemiz için her şeyi yapıyorlar. İşbirliği yaptıkları marka sayısı her geçen gün artıyor.
İlk 14 günde (biraz da verdikleri bedava 25 paracık sayesinde) 1 milyon indirme sayısına ulaşmayı başardılar.
Ve neredeyse yılın başından beri iletişimi hiç kesmediler. Cem Boyner’in başladığı işin arkasında sonuna kadar durduğunu biliyoruz. Hopi’den de vazgeçmeyeceği çok açık.
2016’da çok daha yaratıcı ve başarılı pazarlama kampanyaları görmek dileğiyle şimdiden herkese iyi yıllar dilerim…

Devir Patent Marka Tescil Ofisi 
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Rüçhan Hakkı olarak da bilinen öncelik hakkı sayesinde bir marka sahibi ilk başvuru tarihinden itibaren 6 ay içerisinde yurtdışında tescil için başvuru yaparsa, koruma tarihi ilk başvuru tarihi olarak kabul edilir ve siz marka sahiplerine büyük avantaj sağlar. Rüçhan hakkından bağımsız olarak da yurtdışında marka tescil işlemleri yapılmaktadır.Yurtdışında markaların korunması için siz müvekkillerimizin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda izlenebilecek alternatif yollar;Ülkesel Marka TesciliYurtdışında istenen ülkede o ülkenin kendi mevzuatlarına göre yapılabilecek marka başvurusudur. Diğer başvuru sistemlerine belirli avantajları ve dezavantajları vardır. Konu hakkında detaylı bilgi için uzman arkadaşlarımıza ulaşabilirsiniz.Yurtdışında marka tescil başvurusu ülkesel bazda (ulusal) yapılabildiği gibi çeşitli ülkeleri kapsayan toplu sistemlerle de yapılabilir. Tüm dünyada geçerli tek bir tescil sistemi mevcut o
Read more »

blogs

Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Yurtdışı Patent ( Uluslar Arası Patent PCT )
TÜBİTAK reformuyla 'sahipli Ar-Ge' modeli geliyor
Ailece robot üretiyorlar
İndirme Özelliği Nedeniyle Netflix`e Patent Davası Açıldı!
İÜ kimya alanında 2 yeni patent aldı
Patent Tescili
Marka Tescili