Leave your phone number, our team will communicate with you as soon as possible.
Name - Surname :
Phone :
let's call you
İÜ kimya alanında 2 yeni patent aldı
İstanbul Üniversitesi (İÜ) Mühendislik Fakültesi Kimya ve Kimya Mühendisliği bölümlerinin öğretim üyelerinin çabalarıyla hayata geçirilen 2 buluşun daha patenti alındı.

İÜ'den yapılan açıklamaya göre, İÜ öğretim üyelerinin, İÜ Bilimsel Araştırma Projesi Koordinasyon Birimi tarafından destekli çalışmaları sonucu, geçen aylarda 2 buluşun 20 yıl korumalı incelemeli patent tescilinin ardından, "Antibakteriyel Güneş Koruma Etkili Toksik Olmayan Nano Yapılı Katkı Maddesi" ve "Antibakteriyel Kitosan/Fe-Silika Nanobiyomalzemesi" isimli 2 yeni patent almaya daha hak kazandı.     

Patenti alınan 2 buluş, İÜ Mühendislik Fakültesi Kimya Bölümü Fiziksel Kimya Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Ayben Kilislioğlu, Doç. Dr. Tuba Şişmanoğlu ve Yrd. Doç. Dr. Selcan Karakuş'un yanı sıra doktora öğrencileri Ezgi Tan, Gizem Akdut ve Merve İlgar'ın da yer aldığı araştırma ekibince geliştirildi.     

"Çok sağlam bir yapı"     

Prof. Dr. Ayben Kilislioğlu, patenti alınan nano yapıların geliştirilmesinde, kuvvetlendirilmiş ses dalgalarının kullanıldığını belirtti.

Tescil edilen nano yapıların ticari ürüne dönüştürülebilmesi için çalışmalarının sürdüğünü anlatan Kilislioğlu, şunları söyledi:
"Elde edilen yeni malzemelerde, 300 mm civarında ZnO tanecikleriyle çinkonun bir mineraline rastladık. Rastladığımız bu mineral bizi çok heyecanlandırdı. Çünkü bu mineral, ancak çok yüksek basınç ve sıcaklıklarda çinkoyla silikanın bir araya gelmesiyle ancak meydana geliyor. Bu minerale, elmasın oluştuğu yerlerde ya da meteorların çarptığı yerlerde rastlanabiliyor. Dolayısıyla çok sağlam bir yapı. Bunun laboratuvar koşullarında nasıl oluştuğuna yoğunlaştık ve bunu sağlayanın ses dalgaları olduğunu bulduk. Ses dalgaları, yüksek enerjili kimya ile çözeltilerde olağan dışı mekanizmalar oluşturabiliyor."     

Yrd. Doç. Dr. Selcan Karakuş ise "Hastalık yapıcı bakterilere savaş açtık. Geliştirdiğimiz inovatif ürünlerle ülke ekonomisine katkı sağlayacağına inanıyoruz. Teknolojiyi üreten ve teknoloji pazarında yarışan bir ülke olmamız için çalışmalarımızı gece gündüz özveriyle sürdüreceğiz" dedi.

Devir Patent Tescil Ofisi.
#patenthaber #markatescili #patent #patenttescili #tasarımtescili #devirpatent
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Rüçhan Hakkı olarak da bilinen öncelik hakkı sayesinde bir marka sahibi ilk başvuru tarihinden itibaren 6 ay içerisinde yurtdışında tescil için başvuru yaparsa, koruma tarihi ilk başvuru tarihi olarak kabul edilir ve siz marka sahiplerine büyük avantaj sağlar. Rüçhan hakkından bağımsız olarak da yurtdışında marka tescil işlemleri yapılmaktadır.Yurtdışında markaların korunması için siz müvekkillerimizin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda izlenebilecek alternatif yollar;Ülkesel Marka TesciliYurtdışında istenen ülkede o ülkenin kendi mevzuatlarına göre yapılabilecek marka başvurusudur. Diğer başvuru sistemlerine belirli avantajları ve dezavantajları vardır. Konu hakkında detaylı bilgi için uzman arkadaşlarımıza ulaşabilirsiniz.Yurtdışında marka tescil başvurusu ülkesel bazda (ulusal) yapılabildiği gibi çeşitli ülkeleri kapsayan toplu sistemlerle de yapılabilir. Tüm dünyada geçerli tek bir tescil sistemi mevcut o
Read more »

blogs

Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Yurtdışı Patent ( Uluslar Arası Patent PCT )
TÜBİTAK reformuyla 'sahipli Ar-Ge' modeli geliyor
Ailece robot üretiyorlar
İndirme Özelliği Nedeniyle Netflix`e Patent Davası Açıldı!
İÜ kimya alanında 2 yeni patent aldı
Patent Tescili
Marka Tescili