Leave your phone number, our team will communicate with you as soon as possible.
Name - Surname :
Phone :
let's call you
Adıyaman Üniversitesi İle Türk Patent Enstitüsü Arasında Protokol İmzalandı
Adıyaman Üniversitesi ile Türk Patent Enstitüsü arasında, Üniversitede Türk Patent Enstitüsü Bilgi ve Doküman Birimi açılmasını sağlamak ve işbirliğini geliştirmek amacıyla protokol imzalandı.
İmzalanan protokol kapsamında üniversitede faaliyet gösteren sanayici, araştırma, geliştirme çalışmaları yapan kişi, kurum ve kuruluşların sınai mülkiyet hakları konusunda bilgilendirilmesi, yönlendirilmesi, sınai mülkiyet haklarına ilişkin her türlü bilgi ve doküman gereksinimlerinin karşılanması, ilgili ulusal ve uluslararası mevzuat ve yayınlara ulaşılmasınnı sağlanması, patent veri tabanlarında araştırma yapılması için uygun ortamın tesis edilmesi ve patent başvuru hizmeti verilmesi amaçlanıyor.
Adıyaman Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, üniversite sanayi işbirliği adına önemli adımlar attıklarını ifade ederek, protokolün hayırlı olmasını diledi. Teknoloji Transfer Ofisini açtıklarını, burada yapılacak çalışmalar için gerekli protokolleri imzaladıklarını belirten Prof. Dr. Gönüllü üniversite olarak yapılacak çalışmalara ve sanayicileri karşılamaya hazır olduklarını ifade etti. Teknoloji Transfer Ofisi’nin ve bu protokolün de hayırlı olması dileğinde bulunan Prof. Dr. Gönüllü sanayici ve bilim insanlarını bir arada çalışma çağrısında bulundu.

Devir Patent Tescil Ofisi.
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Rüçhan Hakkı olarak da bilinen öncelik hakkı sayesinde bir marka sahibi ilk başvuru tarihinden itibaren 6 ay içerisinde yurtdışında tescil için başvuru yaparsa, koruma tarihi ilk başvuru tarihi olarak kabul edilir ve siz marka sahiplerine büyük avantaj sağlar. Rüçhan hakkından bağımsız olarak da yurtdışında marka tescil işlemleri yapılmaktadır.Yurtdışında markaların korunması için siz müvekkillerimizin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda izlenebilecek alternatif yollar;Ülkesel Marka TesciliYurtdışında istenen ülkede o ülkenin kendi mevzuatlarına göre yapılabilecek marka başvurusudur. Diğer başvuru sistemlerine belirli avantajları ve dezavantajları vardır. Konu hakkında detaylı bilgi için uzman arkadaşlarımıza ulaşabilirsiniz.Yurtdışında marka tescil başvurusu ülkesel bazda (ulusal) yapılabildiği gibi çeşitli ülkeleri kapsayan toplu sistemlerle de yapılabilir. Tüm dünyada geçerli tek bir tescil sistemi mevcut o
Read more »

blogs

Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Yurtdışı Patent ( Uluslar Arası Patent PCT )
TÜBİTAK reformuyla 'sahipli Ar-Ge' modeli geliyor
Ailece robot üretiyorlar
İndirme Özelliği Nedeniyle Netflix`e Patent Davası Açıldı!
İÜ kimya alanında 2 yeni patent aldı
Patent Tescili
Marka Tescili