Leave your phone number, our team will communicate with you as soon as possible.
Name - Surname :
Phone :
let's call you
Apple, kullanıcı arayüzlerinde patent ihlali yaptı

Veri yönetim sistemleri geliştiricisi Mirror World Technologies, Apple kullanıcı arayüzlerinin 227 numaralı dosya arşivleme ile ilgili patentlerini ihlal ettiğini iddia ediyor.

Patent ihlali konusunda Samsung ile olan kavgası yıllarca gündemde kalan Apple’ın kendisi de, zaman zaman bu tür suçlamalarla karşı karşıya kalıyor. Apple ile özdeşleşen kullanıcı arayüzleri, önemli bir patent ihlaline konu olmuş durumda.  Mirror World Technologies, bir bilgisayar sisteminde dökümanların arama, listeleme, görüntüleme ve arşivleme işlemlerinin tek bir merkezden yürütülmesini kapsayan 6 006 227 numaralı patentin Apple tarafından ihlal edildiğini iddia ediyor. Apple, iTunes Cover Flow ve OS X Spotlight/Time Machine bileşenlerinde bu patenti izinsiz olarak kullanmış.

Aslında davanın geçmişi çok eskiye gidiyor. MWT firması, ilk olarak 2008 yılında kendisine ait 4 patentin Apple tarafından ihlal edildiğini öne sürmüş ve dava açmıştı. 2010 yılında mahkeme Apple aleyhine 625 milyon dolar tazminata hükmederken, firma da temyize başvurmuştu.  227 nolu patent, işte bu davadaki 4 patentten birisi. Apple, davacı taraf ile uzlaşma masasına oturarak 25 milyon dolar ödemeyi kabul etmiş. Ayrıca MWT firmasının diğer bazı patentlerine de erişim hakkı tanınmış.  227 nolu patentin başlangıcı ise, bundan 30 yıl öncesine ait. Yale Üniversitesinde profesör olan David Galenter proje üzerinde çalışmaya başlıyor. Daha sonra öğrencisi Dr. Eric Freeman projeyi tamamlıyor. Fonksiyon, MWT firması tarafından veri yönetim sistemleri arasına dahil ediliyor. Pek çok kaynak, Apple kullanıcı arayüzleri ile patent çizimleri arasında büyük benzerlikler olduğunu ifade ediyordu. 
Devir Patent Tescil Ofisi.
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Rüçhan Hakkı olarak da bilinen öncelik hakkı sayesinde bir marka sahibi ilk başvuru tarihinden itibaren 6 ay içerisinde yurtdışında tescil için başvuru yaparsa, koruma tarihi ilk başvuru tarihi olarak kabul edilir ve siz marka sahiplerine büyük avantaj sağlar. Rüçhan hakkından bağımsız olarak da yurtdışında marka tescil işlemleri yapılmaktadır.Yurtdışında markaların korunması için siz müvekkillerimizin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda izlenebilecek alternatif yollar;Ülkesel Marka TesciliYurtdışında istenen ülkede o ülkenin kendi mevzuatlarına göre yapılabilecek marka başvurusudur. Diğer başvuru sistemlerine belirli avantajları ve dezavantajları vardır. Konu hakkında detaylı bilgi için uzman arkadaşlarımıza ulaşabilirsiniz.Yurtdışında marka tescil başvurusu ülkesel bazda (ulusal) yapılabildiği gibi çeşitli ülkeleri kapsayan toplu sistemlerle de yapılabilir. Tüm dünyada geçerli tek bir tescil sistemi mevcut o
Read more »

blogs

Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Yurtdışı Patent ( Uluslar Arası Patent PCT )
TÜBİTAK reformuyla 'sahipli Ar-Ge' modeli geliyor
Ailece robot üretiyorlar
İndirme Özelliği Nedeniyle Netflix`e Patent Davası Açıldı!
İÜ kimya alanında 2 yeni patent aldı
Patent Tescili
Marka Tescili