Leave your phone number, our team will communicate with you as soon as possible.
Name - Surname :
Phone :
let's call you
Bir patent yarışı
Haberleşme serüveni bir kuşun kanadında başladı. O kışın kanadından günümüze kadar gelen haberleşme birçok aşamadan geçmiştir. Biz o zamanlara yetişemedik fakat posta güvercinlerini sizde benim gibi hatırlıyor olmalısınız. Hatta dumanla haberleşme geldi değil mi aklınıza? Dumanla haberleşme Antik Çin'de, Çin Seddi'nde bir düşman saldırısına engellenmişti. Kızıl dereli abilerimiz de dumanla haberleşirlerdi. Her kabilenin kendi sinyal verme sistemi vardı. Avustralya Aborjinleri de bu haberleşme yöntemini kullanırdı. Marla Morga’nın “Bir Çift Yürek” kitabını okuyanlar bilir, Avustralyalı kabilelerin telepatiyi nasıl kullandıklarını. Karadenizli abilerimizin ıslıkla haberleşmesinden bahsetmiyorum bile. Tarihi süreçte ulak, telgraf derken en son aşamada telefona rastlıyoruz. Telefon dediğimde tabi hemen aklınıza Instagramlı, Twetterlı, Snapchatlı bir şey gelmesin. Bildiğiniz çevirmeli telefon:)

Sağı solu belli olmayan ama bazen de parlak başarılara imza atan Floransalı Antonio Santi Giuseppe Meucci, Amerika Birleşik Devletlerine 1851 de gitti.1860’da  “Teletrofono” adını verdiği elektronikli aygıtın çalışma modellerini gözler önüne serdi. Meucci, Alexander Graham Bell’in telefon patentinden beş yıl önce yani 1871’de bir tür geçici patent başvurusunda bulundu. Çok iyi İngilizce bilmeyen ve işsiz olanMeucci, 1874’de başvurusu için gerekli olan 10 doları gönderemedi. Graham Bell’in patenti 1876 yılında tescillendi ve Meucci dava açtı.

Orijinal krokilerini ve çalışma modellerini laboratuvarlara yollamıştı. Olağanüstü bir tesadüf eseriGraham Bell’in tamda bu laboratuvarda çalıştığı ve modeller esrarengiz bir biçimde kaybolduğu söyleniyor.Alexander Graham Bell 1876 yılında telefonu icad etmiş ve Meucci bunun üzerine Graham Bell’e dava açmıştı. Dava devam ederken 1881 yılındaMeucci öldü. Bunun sonucunda söylenenlere göre icadın sahibi Antonio Santi Giuseppe Meucci değil, Alexander Graham Bell oldu. 2002’de ABD temsilciler meclisinin aldığı, Antonio Santi  Giuseppe Meucci nin hayatının ve başarılarının tanınması ve telefonunMeucci’nin icadı olduğunu kabul etmesi kararı ile dengeler kısmen sağlanmış oldu.

Antonio Santi  Giuseppe Meucci’nin başına gelen bu olay patentin öneminin bilincini sanırım açık bir şekilde ortaya koyuyor.Patenti teknik olarak daha resmi açıklayacak olursak; patent dosyaları teknoloji için en önemli bilimsel kaynakların başında gelmektedir. Üniversitelerde yapılan ve patentle korunmayan bilimsel araştırmalar üniversite arşivlerinde araştırmacıların kendilerini bulmasını beklerken, milyonlarca patent dosyası günümüzde teknik bir kaynak olarak internet ortamında araştırmacaların kolayca ulaşabileceği bilimsel kaynak haline gelmiştir. Patent literatürü başka hiç bir yerden erişemeyeceğiniz teknik bilginin en geniş tek vücududur. Küresel olarak, 40 milyon patent yayınlanmakta ve her yıl ortalama 1,5 milyon yeni patent dosyalanmaktadır. Dünyadaki teknik bilginin %80’i patent dosyalarında mevcuttur. Patentlerin amacı yeni keşif ve icatları tahrik ederek ve cesaretlendirerek toplumun  refahını artırmaktır. 

Devir Patent Tescil Ofisi. 

Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Rüçhan Hakkı olarak da bilinen öncelik hakkı sayesinde bir marka sahibi ilk başvuru tarihinden itibaren 6 ay içerisinde yurtdışında tescil için başvuru yaparsa, koruma tarihi ilk başvuru tarihi olarak kabul edilir ve siz marka sahiplerine büyük avantaj sağlar. Rüçhan hakkından bağımsız olarak da yurtdışında marka tescil işlemleri yapılmaktadır.Yurtdışında markaların korunması için siz müvekkillerimizin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda izlenebilecek alternatif yollar;Ülkesel Marka TesciliYurtdışında istenen ülkede o ülkenin kendi mevzuatlarına göre yapılabilecek marka başvurusudur. Diğer başvuru sistemlerine belirli avantajları ve dezavantajları vardır. Konu hakkında detaylı bilgi için uzman arkadaşlarımıza ulaşabilirsiniz.Yurtdışında marka tescil başvurusu ülkesel bazda (ulusal) yapılabildiği gibi çeşitli ülkeleri kapsayan toplu sistemlerle de yapılabilir. Tüm dünyada geçerli tek bir tescil sistemi mevcut o
Read more »

blogs

Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Yurtdışı Patent ( Uluslar Arası Patent PCT )
TÜBİTAK reformuyla 'sahipli Ar-Ge' modeli geliyor
Ailece robot üretiyorlar
İndirme Özelliği Nedeniyle Netflix`e Patent Davası Açıldı!
İÜ kimya alanında 2 yeni patent aldı
Patent Tescili
Marka Tescili