Leave your phone number, our team will communicate with you as soon as possible.
Name - Surname :
Phone :
let's call you
Fındık sütünden dondurma
Ordu'da fındık çorbasından ve fındık yağından sonra fındığın sütü çıkarılarak dondurma elde edildi.

Ordu'da yerel tatların zenginleştirilmesi amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında fındık çorbası ve fındık yağının ardından bu kez fındığın sütü çıkarıldı ardından dondurması yapıldı. Ordu Üniversitesi'nde (ODÜ) gerçekleştirilen çalışma ile fındık sütlü dondurmanın patenti de alındı.
Ordu Üniversitesi (ODÜ) Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bekir Gökçen Mazı tarafından gerçekleştirilen çalışmada ilk olarak kabuğundan ayrılmış kavrulmuş veya kavrulmamış fındığın ıslatılması, öğütülmesi, süzülmesi, ısıtılması ve homojenlemesiyle fındık sütü elde edildi. Ardından fındık sütü ile dondurma yapımında kullanılan malzemeler makinede karıştırılarak fındık sütünden ilk dondurma yapıldı.
'Sindirim sorunu olan ve diyet yapmak isteyen tüketebilir'
Ordu Üniversitesi (ODÜ) Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bekir Gökçen Mazı, laktoz sorunu olan insanların fındık sütlü dondurmayı rahatlıkla tüketebileceğini söyledi. Yrd. Doç. Dr. Mazı, 'Fındık sütlü dondurma her yaştan ve toplumun her kesimi tarafından rahatlıkla tüketilebilir. Diyet yaparak sağlıklı beslenmek isteyen, vejetaryen ve başta laktoz tahammülsüzlüğü (laktoz intolerans) olmak üzere çeşitli nedenlerle süt ve süt ürünlerini tüketemeyen insanlar için lezzetli ve sağlıklı bir seçenektir. Laktoz içermeyen fındık sütü kullanılarak üretilecek dondurma ve yenilebilir buzlu ürünlerin imalatının gerçekleştirilmesi açısından atılan ilk adımdır. Buluş, laktoz tahammülsüzlüğü çeken insanların tüketimine uygun antioksidan kapasitesi yüksek, doymuş yağ oranı düşük, lezzetli bir ürün olan fındık sütünden dondurma üretim yöntemi gerçekleştirilmesine yöneliktir' dedi.
Fındık sütlü dondurmanın patenti tescillendi
Mazı, fındık sütlü dondurmanın patentini almak için ilk başvuruyu 2014 yılında yaptıklarını, lisans öğrencileriyle sürekli çalışma yaparak ürünü biraz daha ileriye taşıdıklarını, 21 Ekim 2016'da patent işleminin sonuçlandığını belirterek, 'Fındık sütlü dondurma Patent Enstitüsü tarafından tescillendi. Bu çalışma fındığın yeni bir ürüne dönüşmüş olmasından dolayı önemlidir. Bundan sonra yapılacak çalışmalar için teşvik olacağını düşünüyorum' diye konuştu.

Devir Patent Tescil Ofisi.
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Rüçhan Hakkı olarak da bilinen öncelik hakkı sayesinde bir marka sahibi ilk başvuru tarihinden itibaren 6 ay içerisinde yurtdışında tescil için başvuru yaparsa, koruma tarihi ilk başvuru tarihi olarak kabul edilir ve siz marka sahiplerine büyük avantaj sağlar. Rüçhan hakkından bağımsız olarak da yurtdışında marka tescil işlemleri yapılmaktadır.Yurtdışında markaların korunması için siz müvekkillerimizin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda izlenebilecek alternatif yollar;Ülkesel Marka TesciliYurtdışında istenen ülkede o ülkenin kendi mevzuatlarına göre yapılabilecek marka başvurusudur. Diğer başvuru sistemlerine belirli avantajları ve dezavantajları vardır. Konu hakkında detaylı bilgi için uzman arkadaşlarımıza ulaşabilirsiniz.Yurtdışında marka tescil başvurusu ülkesel bazda (ulusal) yapılabildiği gibi çeşitli ülkeleri kapsayan toplu sistemlerle de yapılabilir. Tüm dünyada geçerli tek bir tescil sistemi mevcut o
Read more »

blogs

Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Yurtdışı Patent ( Uluslar Arası Patent PCT )
TÜBİTAK reformuyla 'sahipli Ar-Ge' modeli geliyor
Ailece robot üretiyorlar
İndirme Özelliği Nedeniyle Netflix`e Patent Davası Açıldı!
İÜ kimya alanında 2 yeni patent aldı
Patent Tescili
Marka Tescili